Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La llar d'infants Els Minairons de la Seu celebra el Carnaval

La llar d'infants Els Minairons de la Seu celebra el Carnaval

El gruix dels actes festius a la Seu d'Urgell i Castellciutat se celebra el cap de setmana
Festa de Carnaval a la llar d'infants Els Minairons de la Seu d'Urgell
09/02/2018 15:20

Els nens i nenes de la llar d'infants municipal Els Minairons de la Seu d'Urgell han celebrat aquest divendres el Carnaval, juntament amb les seves respectives educadores. En aquesta festa de Carnaval també hi han participat les famílies dels petits amb qui han compartit esmorzar. Enguany les disfresses s'han inspirat en els diferents elements que conformen l'Espai. Així, els infants i les seves educadores anaven disfressats de llunes, estrelles, sols i astronautes.

Dissabte de Carnaval

El plat fort de Carnaval a la Seu serà dissabte 10 de febrer amb un ampli repertori d’actes que s’iniciaran a les 11 del matí amb la cercavila del Rei Carnestoltes al llarg i ample del mercat setmanal, juntament amb la Cantada de l’Estudiantina, a càrrec de la Germandat de Sant Sebastià.

A les 12 del migdia, tindrà lloc un acte nou d’aquest any: el judici del rei Carnestoltes a la plaça de Sant Josep de Calassanç, a càrrec del Cor de l’Institut Joan Brudieu i la Comissió de Festejos de la Germandat, entitat que s’encarregarà de repartir vi calent.

La plaça de Les Monges serà, a 1/4 de 5 de la tarda, el punt de recollida de les colles que participaran a la rua de Carnaval, que engegarà a les 5 en punt, amb l'acompanyament dels Diables de l’Alt Urgell i de Batukaseu, fins a arribar a la plaça dels Oms. En aquesta plaça, davant de l’Ajuntament d ela Seu d’Urgell, la Comissió de Festes repartirà coca i xocolata. Seguidament, es lliuraran els premis dels guanyadors de la rua. El colofó de la tarda de Carnaval el posarà la lectura de la sentència i penjada del Rei Carnestoltes a la mateixa plaça dels Oms.

La nit de dissabte se celebrarà la Festa de Carnaval a la Pista Polivalent, a càrrec de La Nova Crem i Social Community. A partir de la una de la matinada hi actuaran The Playback Street Boys; i des de 2/4 de 4 de la matinada, Traptor Amarillo. La venda de tiquets serà a taquilla, al preu de 5 € sense consumició, i 10 € amb una consumició.

Per diumenge 11 de febrer, a  les cinc de la tarda, tindrà lloc un taller de Batokatú Oliana, a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell. Cal fer inscripció prèvia per participar-hi, tant a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu o enviant un correu a educacio@aj-laseu.cat

Dimecres de Cendra

Com és ja tradició, els actes que tancaran les festes de Carnaval tindran lloc el dimecres 14 de febrer, Dimecres de Cendra, a dos quarts de nou del vespre amb la processó de la llum i el silenci, amb els Diables de l’Alt Urgellque s’iniciarà a la plaça dels Oms. Es continuarà amb la cremada del Carnestoltes i l’enterrament d ela Sardina, al passeig Pasqual Ingla, i es finalitzarà amb una gran sardinada, amb ‘sardines del Segre’, per gentilesa de la UBSU i la Germandat de Sant Sebastià.

Carnaval a Castellciutat

El poble de Castellciutat també celebrarà el carnaval amb un programa d’actes propi que s’iniciarà dissabte 10 de febrer amb l’arribada de Sa Majestat Carnestoltes a la plaça de l’Arbre, que estarà ben guarnida per l’ocasió. 

Diumenge 11 de febrer, a les 12 del migdia, Sa Majestat Carnestoltes pronunciarà el seu pregó, amenitzat per El Caçador. A les 2, començarà la Calçotada de Carnaval a la plaça de l’Arbre, seguida a les 4 de la tarda pel Quinto de Carnestoltes al Local Social del poble. A les 6 de la tarda hi haurà ball de mantons i corbates "amb separats, divorciats, barallats, malcasats, aparellats i també solters i solteres" al Local Social, seguit a les 7 per un berenar per a tothom.

Els actes de Carnaval a Castellciutat es clouran també dimecres 14 de febrer amb l’obertura del tanatori de Sa Majestat Carnestoltes al local social de Castellciutat. Seguirà una processó corpore insepulto fins arribar a la plaça de l’Arbre, on s’enterrarà la sardina i es farà la lectura del testament del Carnestoltes. Dimecres de Cendra finalitzarà també a Castellciutat amb una sardinada popular a la plaça de l’Arbre.