Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La llet i el formatge, tema central del nou número de 'Cadí-Pedraforca'

La llet i el formatge, tema central del nou número de 'Cadí-Pedraforca'

La revista dedica una atenció especial a la Cooperativa Cadí, l'antiga empresa cerdana Sali i els nous artesans formatgers També s'hi pot trobar reportatges sobre la família Boix de Peramola i l'historiador Josep Noguera  
Cadí-Pedraforca - Especial 'Llet i Formatge'
20/11/2009 12:45

La llet i els seus derivats són els temes centrals del nou número de la revista Cadí-Pedraforca, que commemora el tercer aniversari de la sortida al carrer.

En aquest monogràfic s’explica un tema que ha estat i és la base de l’economia de moltes viles de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà. Ho explica amb clarividència en un article el gastrònom i formatger Enric Canut, quan relata la importància de les indústries de la llet en les contrades de muntanya: l’embranzida inicial, la transformació i la decadència. En el monogràfic el lector hi trobarà un text que repassa la història de la Cooperativa Cadí; de la gran empresa cerdana Sali o de la importància dels joves que als anys setanta i vuitanta van deixar la ciutat per crear petits obradors artesans de formatge de cabra. Amb els anys, alguns d'ells han esdevingut reconeguts a nivell nacional i també internacional.

La publicació Cadí-Pedraforca també dedica una entrevista a Josep Noguera, un dels historiadors més reconeguts del Berguedà, així com un retrat a la família centenària de cal Boix de Peramola. També publica articles específics sobre fauna, cuina, flora, història, herbes i remeis o etnologia. En aquest número hi col·labora l’escriptor urgellenc Lluís Racionero, a més d’una quarantena de persones. Hi intervenen: Marcel Fité, Benigne Rafart, Jordi Pasques, Albert Vilaró, Marc Martínez, Roser Porta, Pilar Màrquez, Enric Quílez, Pere Pujol, Caterina Solé, Joan Muntaner, Jordi Dalmau, Manel Figuera, Carles Gascón, Guillem Lluch, Toni Mata, Queralt Solé, Lluís Guerrero, Lluís Obiols, Carles Dalmau, Emili Giménez i Dolors Tubau, entre altres.

La publicació, que s’edita semestralment, es pot trobar a les llibreries i quioscos de l’Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya, i en punts seleccionats de Barcelona, Girona, Lleida, Manresa, Tarragona, Vilanova i la Geltrú o Vic. També es pot adquirir la versió digital de la revista a www.quiosc.cat.