Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Mancomunitat d'Escombraries provarà una aplicació per fomentar la recollida selectiva

La Mancomunitat d'Escombraries provarà una aplicació per fomentar la recollida selectiva

Les 200 persones inscrites rebran bonificacions de fins a 60 euros en funció del grau de reciclatge. L'objectiu és potenciar que qui més tria pagui menys
Estand informatiu de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet a la plaça Patalín
21/04/2017 18:50

La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet ha iniciat aquesta setmana una nova campanya amb la qual vol fomentar que qui més recicla pagui menys. Amb el lema 'Reciclar bé costa poc', l'ens ha instal·lat una parada a la plaça Patalín de la Seu, en la qual s'ofereix la possibilitat de participar en una prova pilot que controlarà, amb una aplicació de mòbil, els residus que es llencen mitjançant una aplicació.

L'activitat informativa al carrer, que finalitza dimarts vinent, ha estat un èxit i ja pràcticament s'ha trobat els 200 voluntaris necessaris per dur a terme la prova, dels quals almenys 150 seran representants de famílies. Cal recordar que els qui s'han inscrit podran aconseguir bonificacions de fins a 60 euros en la taxa d'escombraries, en funció del seu grau de tria de les deixalles. La mesura es començarà a aplicar el setembre vinent. A més a més, tots rebran com a premi per participar-hi un cubell d'acer inoxidable amb compartiments per separar les restes d'envasos, vidre i paper o cartró.

Els inscrits han de signar un acord de conformitat amb la Mancomunitat per comprometre's a participar en l'experiència i descarregar-se l'aplicació de mòbil que en monitoritzarà els resultats. Segons el president de l'entitat supramunicipal, Ricard Mateu, l'objectiu final és "que l'Urgellet esdevingui una de les àrees més innovadores i líders de Catalunya en termes de reciclatge". Des de ja fa anys, l'Alt Urgell ja és entre les millors comarques del país en diversos indicadors relatius a recollida selectiva i ha rebut premis d'àmbit nacional. Per a qualsevol dubte, el telèfon de la Mancomunitat és el 973355600; i el correu, info@meu.cat.