Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet estrena sis nous camions de recollida

La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet estrena sis nous camions de recollida

La flota compleix amb els objectius de reducció d'emissions i inclou vehicles específics. L'ens ha recollit aliments per valor de 2.800 euros amb la campanya per augmentar la selecció de residus orgànics
16/02/2016 17:05

La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet disposa d'una nova flota de sis camions de recollida de residus. Els vehicles s'han presentat aquest dimarts a la plaça dels Oms, a la Seu. Formen part d'una inversió de prop d'un milió d'euros (977.716 €) a càrrec de la nova empresa gestora del Servei, Urbaser. En l'acte hi han estat presents el president de la Mancomunitat, Ricard Mateu; l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i el gerent de la mateixa mancomunitat, Jordi Vilaró, acompanyants d'alcaldes i regidors de diversos municipis de l'Urgellet.

Els nous camions compleixen la norma ambiental EURO6; és a dir, redueixen les emissions de gasos contaminants a l'atmosfera respecte dels antics, tal i com marca el Pla d'Acció d'Energia Sostenible PAES de la Seu. Albert Batalla ha manifestat que “des de la Mancomunitat s'ha volgut orientar aquesta nova flota a una estratègia més global que ens marca el Pacte d'Alcaldes per la Sostenibilitat com és la disminució de les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera en un 20% l'any 2020 respecte al 2005”.

A més a més, els camions porten rotulat el doble missatge 'No reciclar costa molt. Reciclar bé costa poc', per conscienciar a la població de la importància del reciclatge de les deixalles.

Segons han detallat des de l'Ajuntament urgellenc, dos dels camions adquirits estan dissenyats per a la recollida simultània de l’orgànica i la resta (residus no reciclables) i tenen dos compartiments, de manera que els residus es recullen separats. També s’ha adquirit un vehicle per rentar els contenidors de resta, una vegada al mes, i els d’orgànica, cada setmana.

Un quart altre vehicle servirà per a la recollida dels mobles que llencin els ciutadans tot aprofitant el servei setmanal de recollida de mobles i electrodomèstics. Els vehicles restants són dos camions per fer la recollida selectiva d’envasos, paper i vidre i transportar-ho a les plantes de reciclatge.

Iniciativa solidària pionera

De la seva part, Ricard Mateu, ha destacat “l'èxit” de la campanya endegada el passat mes de novembre 'Reciclar porta beneficis a tots' que ha consistit en el repartiment entre els veïns dels municipis que formen part de la mancomunitat d'uns 2.600 cubells per a la recollida d’orgànica i bosses compostables. La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet es va comprometre amb els ciutadans que si augmentava la recollida d’orgànica, es destinaria l’estalvi obtingut al projecte Aliments per la Solidaritat.

Tan bo ha estat el resultat obtingut d'aquesta campanya que en el mes de gener d'enguany s'han recollit 21 tones més d’orgànica respecte el mes de gener de l'any passat, de manera que aquest dimarts mateix la Mancomunitat ha pogut fer un donatiu d’aliments per un import de 2.800 euros. Concretament, els responsables del projecte Aliments per la Solidaritat han rebut de mans de la Mancomunitat 1.500 litres de llet, 300 litres d’oli i 400 ampolles de sabó per la roba.

El banc d'aliments local està liderat per Càritas Parroquial, Creu Roja i La Seu Solidària juntament amb el Consorci d’Atenció a les Persones de l'Alt Urgell. L’objectiu prioritari d’aquest ens és d’aportar aliments bàsics a les famílies que pateixen greus dificultats econòmiques i col·laborar en la millora de l’eficiència de la cadena de producció i distribució d'aliments, tot reduint-ne el malbaratament i contribuint en la rebaixa dels costos ambientals. Cada mes s’atenen unes 160 famílies de la comarca. Els aliments repartits provenen bàsicament de donacions de la Comunitat Europea i d’establiments locals.

  • Donació de la Mancomunitat d'Escombraries a Aliments per la Solidaritat
  • Camió de recollida de residus orgànics