Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Mancomunitat d'Esquí Nòrdic incrementarà el pressupost

La Mancomunitat d'Esquí Nòrdic incrementarà el pressupost

L'objectiu és que les instal.lacions puguin fer un salt qualitatiu L'alcalde de La Seu d’Urgell, Jordi Ausàs, ha estat nomenat president de l'ens. La vicepresidència l'ocuparà l’alcalde pedani d’Arànser, Joan Campi.
Tuixent-La Vansa Esquí
06/09/2007 16:24

La Mancomunitat de Municipis de Promoció de Pistes d’Esquí Nòrdic incrementarà el pressupost amb l’objectiu de fer un salt qualitatiu. Aquest és un dels temes que s’ha tractat en la recent constitució de la nova junta gestora, que es renova sempre després de les eleccions municipals, cada quatre anys.

La junta està integrada pels alcaldes dels municipis que la constitueixen (la Seu d’Urgell, Josa i Tuixén, Lles i Montferrer i Castellbò), un regidor de Josa i Tuixén i els alcaldes pedanis de les entitats d’Arànser i de Castellbò. També hi estan representades les estacions d’esquí nòrdic de Tuixent-la Vansa, Lles, Aransa i Sant Joan de l’Erm.

La Junta Gestora ha renovat com a president, per unanimitat, l'alcalde de La Seu d’Urgell, Jordi Ausàs. La vicepresidència l'ocuparà l’alcalde pedani d’Arànser, Joan Campi.

Durant la primera reunió, la Mancomunitat d’Esquí Nòrdic va aprovar incrementar el pressupost. En aquest punt, Jordi Ausàs creu que cal “dotar econòmicament les instal.lacions ja que això repercutirà positivament en el desenvolupament econòmic i turístic de tots els municipis”. Ausàs aprofita per subratllar el paper aglutinador que protagonitza la Seu i la seva àrea d’influència en la identificació amb l’esquí nòrdic i la promoció turística de les quatre estacions de la zona.

La junta també va aprovar la sol•licitud de contractar un agent d’ocupació de desenvolupament local amb l’objectiu que es faci càrrec d’assistir a fires de turisme per a la promoció de les quatre estacions d’esquí nòrdic mancomunades. El tècnic també haurà d’aconseguir subvencions per invertir en el desenvolupament de les pistes i crear iniciatives destinades a desestacionalitzar el turisme.

La Junta, finalment, va acordar la proposta d'incorporar a la mateixa Mancomunitat d’Esquí Nòrdic d’altres institucions, com són els Consells Comarcals de l’Alt Urgell i de la Cerdanya i les Diputacions de Lleida i de Girona. Es pretén que aquests ens supramunicipals puguin aportar noves inversions per aconseguir el salt qualitatiu i col•laborar en la promoció de les pistes, reptes que s’ha marcat la nova junta gestora.