Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'editorial La Mar de Fàcil publica el seu primer llibre en aranès

L'editorial La Mar de Fàcil publica el seu primer llibre en aranès

'Es madeishes esteles, de Núria Martí, vol facilitar la lectura a persones amb dificultat per llegir o que vulguin aprendre la llengua. L'editorial també ha publicat quatre nous títols en català adaptats al seu mètode, inclosa aquesta obra
Editorial La Mar de Fàcil
22/10/2020 17:05

L'editorial La Mar de Fàcil, amb el suport del Departament de Cultura, acaba de publicar el seu primer títol en aranès segons la metodologia de la Lectura Fàcil, pensada per persones amb dificultats lectores o bé que estiguin aprenent un idioma.

L'obra és Es madeishes esteles, de Núria Martí, del qual també s'ha publicat la versió original catalana. En català també s'ha publicat quatre nous títols més en Lectura Fàcil per a nous parlants: Els invisibles, de Genís Sinca; Cartes impertinents, de Maria Aurèlia Capmany, i La Colla de Sabadell, de Francesc Trabal, Armand Obiols i Joan Oliver.

La Generalitat i l'Associació Lectura Fàcil col·laboren des del 2012 per estimular aquestes versions d'obra nova o reedicions, i des d'aleshores se'n han editat 12. Els llibres es poden adquirir a qualsevol llibreria i també des de la pàgina web de l'entitat. A banda de català i occità, actualment La Mar de Fàcil també publica llibres d'aquest tipus en castellà, basc i gallec.

D'altra banda, Política Lingüística facilita ofereix quatre noves activitats del programa 'Llegir per parlar, llegir per aprendre' que permeten un reforç del coneixement i l’ús de la llengua catalana a través de la lectura. La Lectura Fàcil és una metodologia per crear i adaptar documents perquè siguin més fàcils d’entendre. No tan sols n’afecta el text, sinó també les il·lustracions, el disseny o la maquetació.