Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Marxa pel De-creixement arriba a la Seu

La Marxa pel De-creixement arriba a la Seu

Diverses entitats i particulars se sumen a la proposta amb activitats al llarg de divendres i dissabte El col.lectiu Temps de Re-voltes defensa una reducció del consum per frenar la crisi energètica, el canvi climàtic i les desigualtats
Marxa pel De-creixement
19/03/2008 09:29

Aquest divendres i dissabte arriba a la Seu d'Urgell la Marxa pel De-creixement, que està recorrent tot Catalunya en bicicleta per reclamar una filosofia de vida menys consumista i més sostenible. Per aquest motiu, diferents entitats, col·lectius i particulars de l'Alt Urgell han preparat un seguit d'activitats, en coordinació amb Temps de Re-voltes, l'associació que duu a terme la marxa.

Temps de Re-voltes va començar a pedalar pel decreixement el 10 de febrer passat, i fins al proper 26 d’abril recorrerà més d’una trentena de comarques catalanes en bicicleta, amb l'assistència, a més a més, d'una furgoneta elèctrica que disposa de generació amb plaques solars.

Amb aquesta acció, el col.lectiu vol "fer una crítica al model de desenvolupament, tal i com l’entenem avui en dia, i a la societat de consum". També es proposen "denunciar la incompatibilitat entre el creixement econòmic indefinit i els fonaments ecològics". El portaveu de la marxa a la Seu, Xavi Sunyer, considera que cada cop hi ha més evidències que no es pot aguantar l'actual ritme de consum.

Paral.lelament, es vol donar a conèixer i debatre propostes per "decréixer" i portar a terme una transició cap un altre model de vida que sigui compatible amb la natura.

Les activitats començaran divendres a les 9 del matí, on des de la plaça de Catalunya començarà una Bicicletada cap al Port del Cantó per rebre la Marxa. A les 7 de la tarda, al Centre Cívic, hi haurà una xerrada sobre la “Crisi energètica com a punta de llança de la crisi ecològica planetària” i sobre el sistema financer i "el frau bancari de la creació de diner”. A les 10 de la nit es farà un sopar amb cinema al Casal Popular, al carrer dels Canonges.

Dissabte, al Parc del Cadí, al llarg del migdia es farà una Fireta d’entitats i un dinar popular. A les 5 de la tarda, a la plaça dels Oms, es farà una cercavila amb disfresses i es llegirà un manifest davant de l'Ajuntament. A les 6, al Centre Cívic, es farà una xerrada taller d'introducció al decreixement a nivell municipal i d'economia contra-hegemònica.