La mel Els Cirerers Blancs, premiada novament a Balaguer i el Perelló
La mel Els Cirerers Blancs ha sumat dos nous reconeixements en pocs dies. Aquest dissabte passat, la marca artesana de Montant de Tost va rebre el guardó Reina de les Mels a la novena edició del concurs de la Fira de Balaguer, cosa que la reconeix com la millor de les més de trenta mels presentades a concurs.
Prèviament, el passat dia 22 d'abril, la firma alturgellenca va rebre un segon premi del 23è Concurs de la Mel a la Fira Abril que se celebra al Perelló (Baix Ebre) i que és un dels certàmens més reconeguts de Catalunya en aquest àmbit. En tots dos casos, la mel premiada ha estat la de mil flors.
El projecte dels Cirerers Blancs es va iniciar ara fa set anys i actualment la producció es basa en unes 250 caixes d'abelles i en la recerca del romaní a la comarca per tal de fer la mel. El seu elaborador, Jordi Obiols Ribó, ha explicat a RàdioSeu que des del començament va voler apostar per la qualitat i que per això està molt satisfet amb aquests premis perquè "ajuden a refermar que si fas les coses ben fetes al final te les valoren".
Obiols reconeix que l'apicultura és actualment una activitat minoritària, però que el més important és que els qui s'hi dediquin coneguin l'activitat a fons. Un dels problemes principals que afronten actualment és l'alta mortaldat d'abelles que hi ha a Catalunya, i no dubta a assenyalar entre els factors que hi influeixen l'ús de sulfats, el canvi climàtic -amb majors contrastos en la temperatura- i també les radiacions produïdes per les freqüències de telefonia mòbil.