Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La millora integral de la N-145 s'adjudicarà l'any que ve

La millora integral de la N-145 s'adjudicarà l'any que ve

El delegat del Ministeri de Foment espanyol, Juan Antonio Romero, així ho ha assegurat a l’alcalde de la Seu, Jordi Ausàs, en una reunió de treball
Rotonda de la N-145
03/10/2007 16:37

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Ausàs, ha lliurat aquest dimarts al delegat del Ministeri de Foment espanyol a Lleida, Juan Antonio Romero, el text de la moció aprovada de forma unànime per tots els grups representats al consistori, per tal que l’Estat agilitzi les obres pendents al municipi. Segons ha explicat l’alcalde urgellenc, Romero ha expressat la voluntat de tirar endavant el conjunt de treballs endegats i s’ha compromès complir el calendari de compromisos a la zona.

Jordi Ausàs s’ha mostrat optimista amb les perspectives d’inversió del Ministeri de Foment a la Seu i comarca, i ha manifestat que “estem en un punt d’inflexió que ha de resoldre les mancances històriques que ha generat la manca de sensibilitat del govern central vers el Pirineu”. Ausàs considera que “amb l’impuls unànime per reconduir la situació, s’aconseguirà grans canvis al territori en matèria d’infraestructures”.

Ahir Romero va ratificar a Ausàs que l’any que ve ja sortiran a licitació les obres de millora integral de la carretera N-145, en direcció a Andorra, fet que farà possible que els treballs s’iniciïn abans de finalitzar el 2008. Els pressupostos de l’Estat espanyol ja inclouen una partida per assumir el cost econòmic de la intervenció.

D’altra banda, després de la reunió de treball, l’alcalde urgellenc ha comunicat el seu convenciment que les obres de construcció de les rotondes previstes a la nacional 260 per millorar la seguretat dels accessos, també seran una realitat ben aviat. El projecte contempla la construcció d’una glorieta a Alàs, una altra davant dels Bombers de la Seu, una tercera al Centre Industrial la Seu, i una darrera a Castellciutat. Les modificacions de millora apuntades per l’Ajuntament ja han estat acceptades pel que fa a les rotondes de Castellciutat i a Lleteries, i els treballs, ja adjudicats, podrien començar en breu, un cop s’arribi a un acord amb els propietaris dels terrenys.

Pel que fa al debat per a la construcció de la variant de la N-260, per a la qual Foment ha proposat tres opcions, Ausàs defensa la possibilitat que l’autovia projectada, amb doble carril d’anada i tornada, passi per sota de l’aeroport de la Seu. Ara serà una comissió de tècnics i polítics la que decidirà el que és més convenient per a la Seu, segons va acordar-se en el plenari de dilluns, amb l’aprovació d’una moció del PSC-progrés. Aquestes obres no es farien, però, abans del 2009.