Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La minicentral fotovoltaica de Montferrer genera més de 3.500 quilovats el primer any

La minicentral fotovoltaica de Montferrer genera més de 3.500 quilovats el primer any

La instal.lació es va estrenar l'any passat per començar a desenvolupar l'energia solar a l'Alt Urgell
Les plaques solars instal.lades a Montferrer
05/02/2008 13:28

La minicentral fotovoltaica instal•lada a la depuradora d’aigües residuals de Montferrer va generar, al llarg de l’any 2007, un total de de 3.548 Kw, la venda dels quals va comportar uns ingressos nets de 1.655 euros.

Amb una inversió de 26.987 euros, la central solar es va posar en marxa el juny de 2006, per la qual cosa el 2007 va ser el primer any complet de funcionament de la instal•lació. La producció, de juny a desembre de 2006, havia estat de 2.301 Kw, que van aportar uns ingressos de 1.166 euros.

Les dades, tot i la seva modèstia en tractar-se d’una central de dimensions molt petites, serveixen per il•lustrar les possibilitats de futur de l’energia solar. De fet, la instal•lació de Montferrer es va crear, bàsicament, amb finalitats demostratives i pedagògiques. En aquest sentit, és previst que pròximament es comencin a programar visites escolars per tal que els alumnes puguin veure amb tot de detall el procés de generació d’energia elèctrica a partir de l’acció del sol sobre les plaques fotovoltaiques.

La central solar de Montferrer va ser construïda i és gestionada per Iniciatives de l’Alt Urgell, SA (IAUSA), l’empresa pública del Consell Comarcal que també gestiona la depuradora. La potència de la instal•lació és d’1,4 Kw i disposa de 16 plaques d’un metre quadrat cadascuna. L’any passat, el mes amb una producció més alta d’energia va ser l’abril, amb un total de 509 Kw, una xifra molt semblant a la del mes d’agost, que va ser de 504 Kw. Contràriament, el mes amb una producció menor va ser el setembre, amb 121 Kw.

El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro considera que “les dades per si mateixes no són espectaculars, perquè la instal•lació és petita, però si posem en relació la potència instal•lada amb l’energia generada, ens hem de felicitar pels resultats obtinguts”. El també president de IAUSA remarca que “la rendibilitat de la central solar no són els dividents que ens dóna, sinó els seu caràcter demostratiu i pedagògic, la seva funció com a divulgadora de les energies alternatives”.