Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Molina acull el 16è Mundial de Rogaining, marcat pel debut oficial de la selecció catalana

La Molina acull el 16è Mundial de Rogaining, marcat pel debut oficial de la selecció catalana

L'equip nacional competirà aquest dissabte i diumenge davant països com ara Finlàndia, Suècia, Rússia, el Japó i els Estats Units. La competició d'aquesta modalitat d'orientació porta a la Cerdanya prop d'un miler d'esportistes
Campionat del Món 2019 de Rogaining
26/07/2019 10:35

La selecció catalana de Rogaining debuta oficialment en competició internacional aquest cap de setmana i, a més a més, ho farà a l'Alt Pirineu. La Molina acull aquest dissabte i diumenge, 27 i 28 de juliol, el 16è Campionat del Món d'aquesta especialitat d'orientació, molt popular als països nòrdics, i per primera vegada els esportistes catalans hi podran prendre part representant el seu país, després que la federació internacional (IRF) valorés l’excel·lent capacitat competitiva i organitzativa local. Una confiança que va ser decisiva tant per l’elecció de la candidatura catalana, davant d’altres aspirants, com pel reconeixement oficial de Catalunya.

La prova comptarà amb prop d’un miler de participants distribuïts en equips de dues o tres persones que, en les seves diverses categories (masculí, femení, mixta i per edats), competiran durant 24 hores per un terreny marcat entre la Cerdanya i el Berguedà. El mapa representarà una superfície d’uns 150 km2, que passarà dels 1.100 metres de la plana ceretana als 2.536 de la Tosa d’Alp. Un fet, aquest, que distingeix aquest mundial dels celebrats anteriorment, que es feien en terrenys més plans i amb poc desnivell. L’organització haurà marcat diverses fites o punts de pas que, segons la seva dificultat tècnica i física, atorgaran entre 3 i 9 punts. Els equips que aconsegueixin més punts en 24 hores, amb l’únic ajut d’un mapa i una brúixola, seran els guanyadors.

La competició comença aquest dissabte a les 9 del matí amb el lliurament de mapes als equips. A les 12 es farà la sortida i la prova s'acabarà al cap de 24 hores, diumenge al migdia. Enmig hi haurà avituallaments per als corredors. Diumenge a les 3 de la tarda es farà el lliurament de trofeus.

Molta competència

Els membres de la selecció catalana s’enfrontaran a equips de països punters d’aquest esport, que són Estònia, Letònia, Finlàndia, Suècia, Noruega i Rússia, al marge d’altres emergents com ara el Japó, els Estats Units, Nova Zelanda o Austràlia. Les russes Nina Mikeva i Marina Galkina, triples campiones del món i d’Europa, són les grans favorites a nivell femení. En categoria masculina, destaquen els germans Ansabergs (Letònia), Timmo Tammemae i Sander Linus (Estònia), els anglesos Tom Gibbs i Peter James o els txecs Radovan Cech i Ondrej Skripnik.

Això no impedeix que Catalunya aspiri a grans resultats en la competició. L’equip dirigit pel seleccionador nacional, Albert Herreros (Aligots Girona Orientació), ja va ser campió d’Europa el 2017. L’accés a la selecció catalana, que competirà amb indumentària pròpia, es va decidir durant dues curses classificatòries corresponents a la Copa Catalana, encara que també s’han tingut en compte d’altres criteris tècnics.

La convocatòria

Selecció Absoluta
David Tarrés (COB)
Albert Roca (Aligots)
Laura Baus (Aligots)
Clàudia Baus (Aligots)
Laia Gil (Montsant)
Neus Gil (Montsant)
Magí Llaveria (Montsant)
Laura Escolà (Montsant)

Selecció Júnior
Sergi Oliveras (Aligots)
Mireia Via (Aligots)
Roger Virgili (GO-XTREM)
Mar Serrallonga (GO-XTREM)
Pol Canosa (COC)

Selecció Veterana
Francesc Ferrer (Aligots)
Josep Riera (Azimu)
Albert Daví (COC)
Daniel Daví (COC)
Dani Castellà (COB)
Jordi Domènech (FARRA-O)
Bàrbara Martínez (FARRA-O)