Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La mostra 'El cant del gravat', de Miguel Condé, es pot veure a la sala d'exposicions del Govern d'Andorra

La mostra 'El cant del gravat', de Miguel Condé, es pot veure a la sala d'exposicions del Govern d'Andorra

06/03/2012 09:45

L’exposició El cant del gravat, un conjunt d’obra realitzada per l’artista Miguel Condé entre els anys 1977 i 2007, es pot veure a la sala d’exposicions del Govern d'Andorra fins al pròxim 9 de maig.

Condé, pintor, dibuixant i gravador figuratiu mexicà, ha estat convidat pel Ministeri de Cultura a exposar una petita part del treball realitzat durant la seva trajectòria artística. En aquesta mostra es presenten més de quaranta gravats que recullen algunes de les sèries més emblemàtiques i conegudes de l’autor, com La Suite Guggenheim o La Suite Baltrusaitis.

La major part de les obres han estat gravades o estampades a París, on l’artista va treballar durant alguns anys. Es tracta de conjunts sobre la figura humana i altres motius, com ara els vagabunds o els peregrins. Condé intenta transmetre la recerca d’una ètica personal. Ironia i moralització convergeixen en accions quotidianes i l'artista s’endinsa en investigacions més profundes en què la temàtica s’anivella amb la tècnica i un mestratge delicat i peculiar del color.

Miguel Condé va néixer l’any 1939 a la ciutat de Pittsburgh (EUA) i actualment viu i treballa entre Madrid i Sitges, població on té la residència des de l’any 1975. Ha rebut diversos premis internacionals i la seva obra està present en nombroses col·leccions privades i museus internacionals, com el Museu d’Art Modern de Nova York, l’Institut d’Art de Chicago, la Biblioteca Nacional de París i el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia de Madrid, entre altres.