Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La multinacional tecnològica Cisco Systems aposta per Andorra

La multinacional tecnològica Cisco Systems aposta per Andorra

L'empresa valora la mida reduïda del país per utilitzar-lo com a banc de proves
30/01/2013 10:34

L’empresa tecnològica Cisco Systems s’incorpora al projecte Smart Country d’Andorra, en virtut de l’acord de col·laboració firmat amb Andorra Telecom. La multinacional apostarà pel Principat com a banc de proves per als seus projectes a nivell internacional.

José Manuel Petisco, director general de Cisco Espanya, ha dit que l'objectiu serà definir possibles serveis basats en internet que permetin millorar la gestió urbana i la qualitat de vida dels ciutadans d’Andorra, a més d’impulsar el desenvolupament econòmic.

Petisco ha citat les possibilitats que ofereix la col·laboració. Entre d’altres, ha destacat la monitorització del trànsit i les rutes de transport públic, la possibilitat d’informar sobre els llocs d’interès turístic o l’optimització del consum energètic a través de xarxes elèctriques intel·ligents. Però en darrer terme, la col·laboració té com a objectiu la creació de noves activitats econòmiques i millorar la inclusió social, garantint importants avantatges competitius per al Principat.

El director d'STA, Jaume Salvat, ha subratllat els beneficis de l’aliança amb una companyia líder mundial com és Cisco i els avantatges que pot oferir per a les empreses nacionals. Salvat ha remarcat els actius que Andorra ofereix com són l’accés universal a una xarxa d’alta velocitat, un “avantatge competitiu respecte altres territoris” i un escenari idoni per desenvolupar plataformes per a serveis.