Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La muntanya d'Alinyà compta amb un nou espai per a campaments i estades de natura

La muntanya d'Alinyà compta amb un nou espai per a campaments i estades de natura

L'Obra Social de Caixa Catalunya hi durà a terme activitats de voluntariat i camps de treball Les obres han costat 100.000 euros
Reserva de fauna i flora d'Alinyà
05/12/2008 11:39

L'Obra Social de Caixa Catalunya ha finalitzat les tasques de recuperació de la zona de campaments i d'estades de natura del Ribatell, situat a la muntanya d'Alinyà, propietat de l'entitat des de 1999. Aquesta zona, consta d'una antiga borda, una finca on s'hi tancava el bestiar, i un àrea equipada per fer campaments, estades de natura i activitats de voluntariat. La reforma de la finca va consistir en l'enderroc de la borda original a causa del seu mal estat i, posteriorment, es van començar a aixecar parets i acabar l'estructura. Finalment, es van folrar les parets exteriors amb pedra, es van instal·lar els tancaments, i es va pintar l'interior.

Actualment, la finca compta amb una planta baixa, on s'ubica la cuina i el magatzem, i una superior amb una sala per a reunions i espai per poder aixoplugar-se en cas de mal temps. En les proximitats de l'edifici també es disposa d'un sanitari WC sec per a l'ús durant les acampades. Tot l'equipament està subjecte al respecte del medi ambient. L'energia s'obtindrà gràcies a una placa solar instal·lada i s'apostarà pel reciclatge i el compostatge amb les restes orgàniques. El proper 2009 es preveu dur a terme l'enjardinament i ordenació dels usos de l'exterior i entorns del Ribatell. Les obres, que s'han realitzat de finals del 2007 a finals del 2008, han tingut un cost de 100.000 euros.

Les millores fetes a la finca permetran a la Borda i la zona que l'envolta estar perfectament habilitades per acollir estades de natura i camps de treball organitzats per l'Obra Social de Caixa Catalunya durant l'estiu i activitats de voluntariat mediambiental durant l'hivern. Totes les activitats que s'hi duran a terme tenen com a objectiu educar, divulgar i sensibilitzar en temes de medi ambient. Els camps de treball que es realitzaran a Ribatell tindran com a eix principal projectes de conservació de la fauna com la protecció d'aus rapinyaires i necròfagues, la reintroducció del conill de bosc i la recuperació d'espècies de bestiar domèstic en perill de desaparició, entre d'altres. Aquest estiu ja han participat més de 80 persones en aquesta activitat organitzada per l'Obra Social de Caixa Catalunya.