Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La música torna a sonar a l'esplanada d'Escalarre a un any del retorn del Doctor Music Festival

La música torna a sonar a l'esplanada d'Escalarre a un any del retorn del Doctor Music Festival

Un concert de Quimi Portet ha servit per escalfar motors de cara a l'esdeveniment previst pel juliol de l'any vinent. El cartell comptarà amb uns 80 grups i artistes, entre ells alguns dels que hi van actuar ara fa vint anys
Quimi Portet, en concert a Escalarre (Foto: ACN)
24/07/2018 17:55

Un concert de Quimi Portet, aquest dilluns, ha servit per tornar a portar la música a l'esplanada d'Escalarre, dues dècades després de l'últim Doctor Music Festival al Pallars i quan ja falta menys d'un any per la celebració de la reedició del certamen (12,13 i 14 de juliol de 2019). A aquesta posada en escena l'ha precedit la plantació d'un menhir de prop de 6 metres, i 8 tones de pes, "per activar l'energia del lloc, harmonitzar-la i que es reflecteixi a tota la zona".

Neo Sala, director del Doctor Music Festival, s'ha mostrat molt satisfet de la resposta de la gent i ha subratllat a l'ACN que, malgrat que encara no s'ha donat a conèixer cap artista del cartell, ja s'han venut més de 2.300 entrades. Sala ha avançat de moment que el cartell el conformaran uns 80 grups i artistes i que entre aquests n'hi haurà alguns dels que ja van actuar a Escalarre ara fa 20 anys, sumats a grups actuals i també a algunes bandes del territori.

Sala ha detallat que el públic a qui va dirigit el Doctor Music Reincarnation combinarà públic jove amb aficionats que ja van ser a les edicions de 1996, 1997 i 1998. Tots ells podran escollir diferents tipologies d'allotjament, tant dins del recinte com als hotels i establiments de la zona. L'àrea d'acampada comptarà amb unes 100 tendes fixes, en les quals aquest dilluns ja hi han fet nit els organitzadors del festival. Les tendes, com el menhir, s'han ubicat de manera estratègica "en funció de les energies del lloc", que també marcaran la distribució dels escenaris iles zones d'acampada, restauració i serveis.

Neo Sala s'ha mostrat ferm i ha sentenciat que "no hi ha d'haver cap dubte que el Doctor Music Festival se celebrarà". La productora ja compta amb pràcticament tots els terrenys necessaris arrendats i els pocs propietaris que encara no han signat són, segons el promotor, finques no prioritàries.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, hi ha afegit que, de fet, el festival "ja està en marxa". Isús, que ja el va viure ara fa 20 anys com a alcalde d'Espot, ha recordat que en aquell moment els veïns de les Valls d'Àneu eren molt contraris a la seva celebració i ara en canvi, amb l'experiència, és el territori qui ha anat a buscar la productora. També ha recordat, que tot i la flexibilitat de la normativa de fa 20 anys, en aquell moment va ser més complicada la seva celebració que no ho serà d'aquí a un any, si bé tots els permisos ja estan en curs.

Impacte econòmic

Si es parla de xifres, la 'Rencarnation Edition' del Doctor Music Festival generarà un PIB de 6 milions d'euros, xifra que representa un 5,8% del total del PIB de la comarca durant el 2019. Pel que fa a l'impacte econòmic total, es preveu d'uns 100 milions d'euros. Els dies previs i durant el Festival treballaran al recinte unes 3.000 persones per donar resposta a les necessitats dels 60.000 espectadors que s'esperen. El pressupost serà d'uns 12 milions d'euros.