La Nit de l'Empresariat de l'Alt Urgell convida Carme Ruscalleda
El sopar de la Nit de l'Empresariat de l'Alt Urgell celebrarà la seva setena edició aquest dilluns vinent, 27 d'octubre, a partir de 2/4 de 9 del vespre a l'Hotel El Castell de Ciutat.
L'acte, organitzat per l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell, comptarà un any més amb una personalitat rellevant. En aquesta ocasió s'ha convidat la cuinera Carme Ruscalleda, propietària del restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, que oferirà una xerrada, titulada 'L’originalitat aporta força al motor econòmic'.
Aquest sopar-col.loqui és l’acte anual més multitudinari de l’AEAU i any rera any es consolida com a lloc de trobada del col·lectiu.
Carme Ruscalleda i Serra (Sant Pol de Mar, 1952) gaudeix des de fa anys de les tres estrelles a la Guia Michelin pel seu restaurant Sant Pau, obert el 1988. A això cal afegir-hi les dues estrelles Michelin que ja té l'establiment del mateix nom que posseix a Tòquio, obert al 2004. Actualment també és xef del restaurant Moments de l'Hotel Mandarin, a Barcelona. És una cuinera autodidacta i avantguardista, però sempre a prop de la tradició culinària catalana.
Nascuda en una família agricultora i comerciant, va estudiar comerç mercantil i es va incorporar al negoci familiar de xarcuteria, al qual va incorporar una secció de plats per emportar que ella mateixa cuinava. Ha escrit el llibre Cuinar per ser feliç, que ha estat traduït a diverses llengües, i altres llibres de receptes per a fer a cuines professionals i no professionals. El 2013 fou guardonada amb la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya.