Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La nova àrea quirúrgica entrarà en servei d'aquí a un mes

La nova àrea quirúrgica entrarà en servei d'aquí a un mes

El Sant Hospital atribueix a l'empresa constructora el retard en la posada en marxa dels nous quiròfans. El gerent del centre reconeix que cal una modernització de l'àrea de radiologia, que entra en la segona fase de la reforma  
Hospital de la Seu d'Urgell
22/02/2008 11:33

El Sant Hospital de la Seu d'Urgell posarà en marxa a mitjans d'aquest mes vinent la nova àrea quirúrgica. El gerent del centre, Jordi Riba, ha presentat avui les noves instal.lacions, que era previst que entréssin en funcionament ara fa un any.

Justament en relació al retard en l'obertura, Jordi Riba n'ha responsabilitzat l'empresa constructora. Segons l'hospital, durant les revisions tècniques fetes per una empresa independent es va detectar diverses deficiències, sobretot pel que fa a la climatització. Riba assegura que no han pogut posar en marxa l'equipament per raons de seguretat, ja que es tracta d'uns equips molt complexos i que el més important és garantir la correcta atenció als usuaris.

El responsable del centre ha demanat disculpes per les incomoditats que el retard ha provocat tant als usuaris com als treballadors. Pel que fa estrictament a la reforma, en destaca que es doblarà la superfície de l'àrea quirúrgica (de 330 a 670 m2), que el 80% del material serà nou i que es millora l'accessibilitat i la circulació interna de l'hospital. La inversió ha estat d'1,4 milions d'euros.

Aquesta setmana s'ha fet la regulació de la instal.lació, la setmana vinent es farà la validació prèvia i al començament del mes vinent es farà la validació definitiva, juntament amb el trasllat del material. Finalment, entre el 12 i el 18 de març es farà la desinfecció i les últimes proves per començar l'activitat.

Pel que fa a les recents denúncies per presència de substàncies tòxiques a l'àrea de radiologia, Jordi Riba ha defensat que l'hospital passa periòdicament les inspeccions pertinents del departament de Treball i que el problema s'ha subsanat en consens amb el comitè d'empresa. En tot cas, reconeix que cal modernitzar aquesta secció i que això entra en la segona fase de reforma, que començarà ben aviat.