Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La nova depuradora de Montferrer es construirà el 2009

La nova depuradora de Montferrer es construirà el 2009

La instal.lació actual es troba al final de la seva vida útil El Consell Comarcal de l’Alt Urgell gestiona la infraestructura a través d’IAUSA
Depuradora de Montferrer
14/11/2008 12:05

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell espera que la nova estació depuradora de Montferrer es construeixi l’any que ve. Així ho ha manifestat el president alturgellenc, Jesús Fierro, després que el ple de la corporació hagi renovat el compromís d’assumir un any més la gestió de l’equipament mediambiental, que va a càrrec de l’empresa pública Iniciatives Alt Urgell S.A. Per Fierro, cal començar ben aviat les obres, “perquè la depuradora actual es troba al final de la seva vida útil”.

Des de la Generalitat ja s’està duent a terme els tràmits necessaris per iniciar la construcció de la infraestructura, per a la qual existeix fins i tot una partida pressupostària. Tanmateix, l’Agència Catalana de l’Aigua ha hagut d’adjudicar el projecte a una nova enginyeria després que l’empresa adjudicatària inicial no hagi complert els terminis fixats per a l’elaboració del document. El projecte estarà enllestit abans de final d’any.

L’EDAR de Montferrer es va dissenyar en un principi per donar servei a una població de 15.000 habitants. Segons comenta Fierro, “ara necessita adaptar-se a una nova demografia i necessitats diferents”. Pel responsable comarcal cal tenir en compte “l’aportació d’aigües residuals que suposarà el desenvolupament urbanístic a l’Horta del Valira". A la nova zona de creixement de la Seu estan projectats més de 200 pisos de protecció oficial.

La depuradora alturgellenca funciona des de l’any 1995, i dóna servei a la Seu d’Urgell, Alàs, Aravell, Bellestar, Arfa, Castellciutat i Montferrer, amb un cabal mitjà de 5.000 metres cúbics per dia.