Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La nova Llei de caça d'Andorra fixa uns paràmetres poblacionals mínims per permetre la caça de l’isard

La nova Llei de caça d'Andorra fixa uns paràmetres poblacionals mínims per permetre la caça de l’isard

El projecte legislatiu també vol agilitzar els tràmits administratius, millorar la seguretat, la tipificació de les infraccions i la gestió tècnica
Isards
24/02/2016 20:20

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres el projecte de llei de modificació de la Llei de caça, que té com a objectiu millorar l’aplicabilitat de la llei, agilitzar els tràmits administratius, millorar la seguretat en la caça, la tipificació de les infraccions i la gestió tècnica de la caça.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha assenyalat que una de les principals novetats és que s’hi estableixen els paràmetres mínims poblacionals per a l’aplicació d’un pla de caça de l’isard. Així, només es podrà caçar aquesta espècie quan hi hagi un índex de creixement anual superior al 14% i la població d’isards sigui de més de 300. Si qualsevol dels dos paràmetres no es complís, no es podria aplicar el pla de caça.

D’altra banda, la modificació de la llei també permet afegir com a espècies regulables aquelles que causin danys als hàbitats, i preveu l’obligació d’un pla de gestió per a l’aplicació dels plans de caça.

Seguretat i agilització dels tràmits administratius

Per primera vegada, a més, s’afegeix a la llei un títol específic sobre la seguretat en la caça, on es redefineixen les zones de seguretat. En aquest també s’estableix l’obligació de portar en tot moment l’assegurança de responsabilitat civil vigent, i de dur una peça de roba d’alta visibilitat en la modalitat de batuda.

La modificació de la llei també té com a finalitat incorporar l’agilització dels tràmits administratius que li afecten, de manera que es permeti que els acompanyants durant la pràctica de la caça no hagin de portar llicència, que les llicències de caça puguin tenir una vigència superior a un any i que es puguin tramitar de forma telemàtica via e-tràmits.

La ministra ha indicat que el text aprovat avui també reordena les infraccions relacionades amb la caça per garantir una major seguretat jurídica, en modifica les prescripcions i incorpora les infraccions previstes en el Codi Penal per a una major aplicabilitat.