Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La nova Rufaca Folk Jazz Orquestra prepara l'edició d'un CD

La nova Rufaca Folk Jazz Orquestra prepara l'edició d'un CD

La formació musical té obert un micromecenatge a Verkami per poder fer realitat el projecte properament. El grup és impulsat pel músic Sergi Vergés, establert a Arsèguel, i fusiona estils urbans amb la tradició del Pirineu.
Rufaca Folk Jazz Orquestra
03/11/2016 18:10

Un grup de músics del Pirineu, encapçañats pel professor Sergi Vergés, han format un nou conjunt musical que uneix el folk, el jazz i la música de cambra. El resultat és la nova Rufaca Folk Jazz Orquestra, que actualment ja està preparant concerts i també l'edició d'un CD per donar-se a conèixer, De fet, han posat en marxa una campanya de micromecenatge a la plataforma digital Verkami, que és a prop d'aconseguir l'objectiu econòmic per poder fer realitat l'enregistrament.

Sergi Vergés és professor d'Arranjaments de Jazz del Conservatori Superior del Liceu i especialista en arranjar i dirigir big bands. A l'espai publicat a Verkami, ell mateix explica que es va instal·lar a viure a Arsèguel, seu de l'Escola Folk i referent de la música tradicional del Pirineu perquè "buscava pau i tranquil·litat" per composar. Tanmateix, afirma que va trobar-hi "tot el contrari", atès que a la població alturgellenca li va néixer "la idea d'apropar creativament a la música de les muntanyes i adaptar-la al format de big band, amb l'afegit d'un trio d'instruments habituals en la música tradicional pirinenca". Vol així "unir els dos mons (l'urbà i el rural) i obrir el focus de les dues músiques, el jazz i el folk".

De moment, la Rufaca Folk Jazz Orquestra compta amb 24 músics i amb un repertori de 8 temes, els quals ja va estrenar aquest estiu passat al Festival Trama de Bellver de Cerdanya. La proposta també implica músics de l'Alt Urgell i la Cerdanya, com ara Liv Hallum, Ivan Caro i l'urgellenc Arnau Obiols, que anteriorment ja ha editat treballs en què uneix música pirinenca i jazz. Les aportacions del micromecenatge serviran per cobrir les despeses d'enregistrament (un parell de dies en directe i diverses sessions per gravar veu i barrejar), juntament amb les despeses de vídeo en directe i despeses generals com ara desplaçaments.

L'objectiu que s'han marcat és poder gravar el CD d'aquí a poc més d'un mes, els dies 8 i 9 de desembre, a l'Auditori Pau Casals del Vendrell. L'enregistrament serà a càrrec de David Casamitjana. També editaran un DVD per donar-se a conèixer. Més endavant, a la primavera tenen previst fer un concert de presentació a Barcelona.