Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Passió Viva d'Oliana commemora el 25è aniversari

La Passió Viva d'Oliana commemora el 25è aniversari

Enguany també es compleixen 140 anys dels Armats de la vila. El gruix d'actes tradicionals de Setmana Santa al municipi seran al llarg d'aquest divendres
18/04/2019 12:50

La Passió Viva, un dels actes més emblemàtics de la Setmana Santa a Oliana, celebra enguany el 25è aniversari. La representació es podrà veure aquest Divendres Sant, dia 19, a partir de les 10 de la nit.

En una entrevista a RàdioSeu, Ricard Pérez, tinent d'alcalde d'Oliana, ha destacat la consolidació d'aquest acte "molt important del poble, en el qual hi participen més de 200 voluntaris i que ha esdevingut un orgull per a la vila". Per això, l'Ajuntament convida tothom a sumar-s'hi per a "un acte que és impactant de veure" i que calculen que atrau un miler de visitants.

La Passió Viva està estructurat amb una forma de circuit que recorre diversos punts del nucli d'Oliana. Comença des del carrer de la Rasa, s'endinsa al casc antic i acaba a la plaça del Lledoner, on hi ha dues escenes impactants com són la Crucifixió i la Pietat. Al final de la Processó s'ofereix una xocolatada per als assistents.

A més a més, enguany Oliana també celebra el 140è aniversari dels seus Armats. En aquest cas, la tradició comença divendres mateix a 2/4 de 10 del matí, quan els Armats acompanyen el Via Crucis. Tot seguit, a 2/4 d'11 del matí, faran un recorregut per la vila, que inclou el casc antic, el barri de Sant Sebastià, la benzinera, la plaça de la Reguereta, la plaça dels Àngels, el carrer Germans Gomis i el carrer Major, on acabaran el trajecte a les 2 del migdia.

També divendres, a les 5 de la tarda hi haurà la celebració de la Passió i Mort del Senyor; a les 6, la desfilada d'honor de la Banda de Cornetes i Tambors; i a les 9 del vespre, la Processó del Silenci.

Diumenge, les Caramelles

Pel que fa a les Caramelles de la Coral Sant Andreu, es podran escoltar diumenge, dia 21, a partir de 2/4 d'11 del matí, amb parades a Cal Massana, a la Missa Major (11.00), a la plaça de Mossèn Albert Vives (12.00) i a la Font de la Vila (14.00).

  • 25è Aniversari de la Passió Viva d'Oliana
  • Actes de Setmana Santa a Oliana