Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La piscina coberta, principal petició de la Seu per al PUOSC

La piscina coberta, principal petició de la Seu per al PUOSC

També es demanarà subvenció per a la renovació del carrer Major, la segona fase de l’avinguda Guillem Graell, l’ascensor del Parc del Segre, les inversions als barris i Castellciutat i la reforma del pavelló vell
19/12/2007 16:22

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquesta setmana, a través de la Junta de Govern Local, la llista de peticions que realitzarà als ajuts del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2008-2012 que impulsa la Generalitat. En total són 27 les obres que l'Ajuntament ha decidit presentar per a rebre possible finançament.

Les obres sol·licitades es distribueixen al llarg dels cinc anys que contempla el Pla. Destaquen els projectes encarats a millorar els serveis públics de la ciutat i els barris, així com també la creació o arranjament dels espais públics.

En aquest sentit, una de les peticions per al 2008 és la redacció del projecte executiu de la piscina coberta, per començar-ne la construcció durant el 2009. Altres peticions destacades són l'arranjament del Carrer Major o de la vorera nord de Guillem Graell, l'ascensor del Parc del Segre, la construcció d'un vial de circumval·lació al Poble Sec i la renovació integral de les xarxes de serveis a Castellciutat.

L'equip de govern posa l'accent en la importància dels recursos econòmics d'altres administracions per tal de poder avançar en les obres i els serveis que la ciutat es planteja per als pròxims anys. Segons el consistori, la Seu té molts projectes de futur en infraestructures i en serveis i cal fer un plantejament global de necessitats. Aquest programa no resoldrà el finançament de totes les peticions, fet que obliga l'ajuntament a continuar buscant noves fonts de finançament.

Algunes obres que la Seu necessita per als pròxims anys com la nova escola, el nou institut o el nou centre d'atenció primària, per exemple, ja tenen altres vies de finançament, diferents al PUOS i per aquest motiu no apareixen en la sol·licitud que l'Ajuntament ha formulat al Departament de Governació.

El programa PUOS és impulsat per la Generalitat de Catalunya que compta amb un pressupost per aquests propers cinc anys de 600 milions d'euros i que subvenciona actuacions destinades als serveis públics, obres de rehabilitació, obres i serveis que ampliïn l'àmbit d'actuació, i adquisicions de béns que serveixin per al foment d'activitats de les entitats locals.