Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La plaça de l'Arbre de Castellciutat ja té nova imatge

La plaça de l'Arbre de Castellciutat ja té nova imatge

En espera dels últims detalls, aquest divendres ha finalitzat el gruix de la remodelació i ja s’hi pot tornar a circular plenament. S'hi ha instal·lat una nova base amb llambordes de corten i s'hi ha incorporat nous fanals i mobiliari urbà
28/12/2018 18:35

La remodelació de la plaça de l’Arbre de Castellciutat ha quedat enllestida aquest divendres. Tot i que encara resten alguns detalls del projecte per executar –com ara els nous arbres, que es plantaran a la primavera- de moment, des d’avui mateix, ja es pot tornar a circular plenament per totes les entrades al centre neuràlgic de la població, després que s’ha acabat el gruix de les obres amb la instal·lació del nou mobiliari urbà.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha explicat que finalment s’ha complert el termini definitiu previst per l’empresa adjudicatària, que s’havia modificat respecte de l’inicial a causa del fet que algunes empreses de serveis bàsics van demanar aprofitar les obres per fer-hi passar canalitzacions i evitar així haver d’aixecar el paviment més endavant. Així, la plaça ja es podrà fer servir aquesta setmana vinent per a la tradicional recepció als Reis d’Orient.

En una entrevista al programa ‘Fil directe’ de RàdioSeu, Batalla s’ha mostrat satisfet del resultat final del projecte, que havia estat consensuat amb el veïnat. Pel batlle urgellenc i també regidor responsable de Castellciutat, l’obra “transforma de manera molt important la plaça i li dóna la dignitat que mereix un espai que és un lloc de pas imprescindible a Castellciutat”.

L’element més distintiu de la nova plaça és el terra: s’ha passat de l’antiga base de formigó a un conjunt de llambordes de corten, que des d’ara delimiten l’espai i que inclouen un petit pas elevat per tal de reduir la velocitat dels vehicles a l’entrada i la sortida. En aquest sentit, un altre canvi important són les pilones i els punts de llum que delimiten el carril de pas dels cotxes, mentre que la resta de la plaça esdevé espai per a vianants.

Entre d’altres detalls, la reforma també ha incorporat nous fanals, jardineres, bancs per seure i rètols indicatius amb ferro forjat a peu de carrer, tant per a la plaça de l’Arbre com per a l’inici del carrer del Doctor Robert, a tocar dels antics estudis de RàdioSeu. A més a més, s’ha aprofitat els treballs per refer parcialment el banc de pedra de Cal Duat, un dels elements urbans més emblemàtics del poble.

Agraïment al veïnat

Albert Batalla ha aprofitat per fer “un sincer agraïment a tots els veïns i veïnes de Castellciutat per la paciència i comprensió que han tingut al llarg de les obres”, tenint en compte que el canvi de paviment ha obligat a dur a terme talls de trànsit parcials o totals a la plaça i als carrers adjacents. Els treballs havien començat el mes d’agost passat, just després de la Festa Major del nucli.

  • Finalització de la remodelació de la plaça de l'Arbre de Castellciutat
  • Entrada a la plaça de l'Arbre des del carrer del Doctor Robert