Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Plataforma contra l'Autopista Elèctrica del Pallars demana ajuda per a les accions jurídiques

La Plataforma contra l'Autopista Elèctrica del Pallars demana ajuda per a les accions jurídiques

El col·lectiu espera el suport d'institucions i veïns per tal de costejar els recursos. La delegada del Govern assegura que la Generalitat "no veu necessària" la línia de molt alta tensió
Reunió de la Plataforma contra l'Autopista Elèctrica del Pallars, a Isona (Foto: ACN)
24/02/2019 20:55

La Plataforma Contra l'Autopista Elèctrica del Pallars ha fet una crida a la mobilització social per evitar la reactivació del projecte de línia de molt alta tensió que Red Eléctrica Española vol fer passar tot travessant el Pallars Jussà.

El col·lectiu es va reunir aquest divendres passat a Isona per informar de l'estat del projecte de subestació a Figuerola d'Orcau. Els membres de la Plataforma insisteixen a fer visible el rebuig, però creuen que ara cal incidir en la via jurídica perquè consideren que és la via realment efectiva per frenar el projecte. I per poder seguir el procés legal, demanen suport econòmic. Aquesta petició l'han adreçat a aquelles administracions locals i comarcals que també estiguin en contra d'aquesta infraestructura. També estudien crear una "caixa de solidaritat" per rebre aportacions de tots els particulars o entitats que hi vulguin ajudar.

La delegada del Govern a l'Alt Pirineu, Rosa Amorós, ha assegurat a la cinquantena d'assistents a l'assemblea de la Plataforma que la Generalitat '"no veu necessària aquesta infraestructura".

En la mateixa línia, l'alcalde d'Isona i president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, ha dit que l'Ajuntament i el Consell ja van presentar al·legacions contràries al projecte. Aranda ha advertit, però, que l'Ajuntament no té finançament per pagar aquest litigi, tot i matisar que la Plataforma tindrà tot el suport del consistori per a les accions que es vulgui emprendre.

Cap benefici per al territori

El que sí que ha quedat clar a l'assemblea que les administracions locals i la Plataforma van en la mateixa direcció i tots tenen la voluntat d'aturar el projecte de subestació de Figuerola. Entre els motius principals,  la Plataforma addueix que auguren que que aquest projecte "no portarà cap lloc de treball al municipi, ni tampoc cap recurs econòmic".

Ara, la Plataforma té 15 dies per presentar un Recurs d'Alçada contra el projecte. Per acabar-lo de perfilar s'han emplaçat a una reunió dels municipis afectats, el dia 1 de març al Pont de Montanyana.