Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Preocupació de la Plataforma dels Tresponts pel risc de nous despreniments a la C-14

Preocupació de la Plataforma dels Tresponts pel risc de nous despreniments a la C-14

Els veïns demanen el canvi d'ubicació del semàfor que regula el pas alternatiu per les obres a la via, ja que a la zona on està situat hi han caigut amb anterioritat rocs de grans dimensions. La petició es va formular a la comissió de seguiment dels treballs
Despreniment a la C-14 a Tresponts
01/11/2019 16:45

La Plataforma veïnal dels Tresponts ha demanat públicament el canvi d'ubicació del semàfor que regula el pas alternatiu per les obres a la C-14 a Tresponts. El col·lectiu alerta que està col·locat en una zona amb risc de despreniments i fa palesa "l'angoixa que suposa per als veïns haver d'aturar-se en aquest punt", on han caigut amb anterioritat rocs de grans dimensions i s'hi han registrat accidents. El veïnat també assenyala que la preocupació augmenta dia a dia perquè de cara a l'hivern la meteorologia pot agreujar les esllavissades a la carretera.

Cal recordar que l’ampliació del túnel antic, situat a pocs metres de la boca sud del túnel nou, obliga de dilluns a divendres a mantenir el pas alternatiu regulat per semàfor a la C-14, mentre que els caps de setmana estan oberts tots dos carrils. Es preveu que aquesta mesura, que provoca sovint retencions, s'allargui dues setmanes més.

D'altra banda, la plataforma veïnal també insta a revisar l'estabilitat de la muntanya abans que la nova empresa subcontractada tiri endavant les voladures per a la construcció de les galeries d'evacuació del túnel de Tresponts, que haurien de començar a mitjan novembre. "Tenim la sensació constant de jugar a la ruleta rusa", comenta una de les membres de la plataforma, que també qüestiona la gestió del trànsit a la via des que va canviar l'empresa que duu a terme els treballs. "Hem de passar moltes vegades per allà per anar a la feina, al metge o a l'escola, i es cometen errors a l'hora de donar pas", remarca.

Els veïns van plantejar aquestes qüestions la setmana passada a la comissió de seguiment de les obres de construcció del túnel de Tresponts i de millora de la via, a la qual hi van assistir el director general d'Infraestructures de Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, Xavier Flores; els alcaldes d’Organyà, Celestí Vilà, i de Coll de Nargó, Martí Riera; el vicealcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana; el president del Consell Comarcal, Miquel Sala, a més del director de l’obra i tècnics de la Generalitat. La proposta està sobre la taula però els tècnics van justificar la ubicació actual del semàfor per evitar al màxim les cues.