Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Pobla de Segur acollirà la Trobada Internacional de Raiers del 2012

La Pobla de Segur acollirà la Trobada Internacional de Raiers del 2012

29/06/2009 12:07

L'Assemblea de l'Associació Internacional de Raiers, celebrada Ulanow (Polònia) ha acordat enguany que la localitat encarregada d'organitzar la Trobada Internacional de Raiers del 2012 sigui la Pobla de Segur (Pallars Jussà), localitat amb una llarga tradició raiera. Durant l'Assemblea, el passat cap de setmana, es va reelegir el pallarès Àngel Portet com a president de l'Associació Internacional de Raiers, entitat de la que en formen part 25 associacions raieres d'arreu d'Europa.

La preparació d'un llibre sobre el transport fluvial de la fusta a Europa és un dels objectius de l'entitat. Aquest volum comptarà amb 320 pàgines i la redacció estarà dirigida l'escriptor aragonès Severino Pallaruelo, fill i nét de raiers del riu Cinca. Pel que fa a la recollida de la documentació en forma de llibres, gravats, fotografies antigues o documents, serà Àngel Portet, qui n'assumirà la coordinació en nom de l'Associació Internacional.

A l'Assemblea Internacional de Raiers de Polònia hi ha participat 22 raiers de l'Associació de Raiers de la Noguera Pallaresa de la Pobla de Segur. Acompanyant a Àngel Portet al capdavant de l'Associació Internacional hi ha com a nou Secretari General, Fermí Tormo, membre de l'Associació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa.

Agustín Valencia, membre destacat dels Almadieros de Navarra i soci també dels Raiers de la Noguera Pallaresa, ha estat reelegit com a tresorer. Completen la junta tres raiers de rius alemanys, un d'un riu francès, un d'un riu eslové, un d'un riu italià i un altre de polonès.