Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Pobla de Segur debat el canvi de nom del passeig de Josep Borrell

La Pobla de Segur debat el canvi de nom del passeig de Josep Borrell

ERC, que governa amb majoria absoluta a l'Ajuntament, proposa al plenari fer una consulta veïnal per decidir si cal donar una nova denominació al vial
El passeig de Josep Borrell, a la Pobla de Segur (Google Maps)
05/09/2018 10:55

L'Ajuntament de la Pobla de Segur, governat amb majoria absoluta per ERC, estudia fer una consulta popular entre els veïns per al possible canvi de nom del passeig dedicat a Josep Borrell, actual ministre d'Afers Exteriors del govern espanyol. De moment, el proper ple municipal debatrà una moció presentada pel mateix grup republicà per tal de tirar endavant la mesura amb el vistiplau de la població.

En l'exposició de motius, l'equip de govern apunta que darrerament "algunes poblatanes i poblatans van mostrar el seu rebuig per tenir un passeig al poble amb el nom de Josep Borrell i Fontelles", alhora que "algunes persones també han mostrat el seu interès en mantenir-lo".

Per això, tot i governar amb majoria, el grup d'Esquerra Republicana creu "convenient que siguin els poblatans i poblatanes els qui decideixin aquesta qüestió", tot "respectant els valors democràtics" que defensa el partit, si bé la formació republicana ha avançat que ells són partidaris de l'opció de fer el canvi de nom. En aquest sentit, la moció també presenta diverses propostes per a la nova denominació del passeig, entre les quals hi ha '1 d'Octubre', 'Mossèn Rafel' i 'Oriol Junqueras', com també mantenir l'actual o bé "qualsevol altra que dictamini el ple". Actualment, el consistori de la Pobla està format per 6 regidors d'ERC, 4 del PDeCAT i un del PSC.

Al llarg dels darrers anys, Josep Borrell -nascut a la Pobla però que viu des de fa anys a Madrid- ha destacat per les seves declaracions polèmiques o ofensives contra l'independentisme i contra el dret a l'autodeterminació, com ara quan va assegurar que calia "desinfectar Catalunya" o bé quan en un míting es va mofar d'Oriol Junqueras quan aquest ja estava en presó preventiva, tot titllant-lo de "mossèn". Aquest mes mateix, l'actual ministre del PSOE també ha dit que a Catalunya "el pitjor encara ha d'arribar". Enguany, a l'entrada del municipi pallarès hi ha aparegut una pancarta amb el lema "Borrell, la vergonya de la Pobla".