Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Policia andorrana investiga un imam per una major implantació de regles alcoràniques

La Policia andorrana investiga un imam per una major implantació de regles alcoràniques

El religiós, que ve al Principat dos dies a la setmana, dirigeix la pregària en un dels centres de culte existents. Des de la seva arribada s'ha detectat més seguiment del ramadà i més presència de dones amb hijab
Frontera del riu Runer
06/09/2017 10:45

El Govern d’Andorra està estudiant la fusió dels dos grups que tenen actualment competències sobre terrorisme dins del nou model que es vol introduir per optimitzar els recursos i incrementar l’eficiència. Aquests grups són els que han investigat un imam que dirigeix la pregària en un centre d’una de les comunitats musulmanes del Principat.

El religiós, segons han explicat al Diari d’Andorra fonts properes al cas, puja un parell de dies a la setmana al país. El motiu de la investigació es basa en el fet que s’ha detectat un increment del seguiment estricte de les regles alcoràniques per part de la comunitat provinent de països musulmans. Els grups d’informació han intentat comprovar, tenint en compte que l’investigat no té antecedents, si aquest increment de la visió més radical de l'islam ve derivada de la nova línia que ha establert aquest imam als seus seguidors.

Els exemples més palpables han estat, segons fonts policials, un augment de la gent de la comunitat que practica el dejuni durant el ramadà, l’increment de l’ús del hijab per part de les dones i l’abandonament del consum d’alcohol.

Alerta pels atemptats

Els recents atemptats a Barcelona i Cambrils han estat un toc d’alerta, segons fonts properes a l’executiu, respecte a la necessitat de disposar d’una unitat d’informació compacta que pugui fer front a l’increment de feina. La voluntat, segons les mateixes fonts, és intensificar la feina de contacte amb els organismes de seguretat d’altres països per aturar casos de radicalització.