Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Policia d'Andorra detecta un intent d'estafa informàtica

La Policia d'Andorra detecta un intent d'estafa informàtica

14/05/2008 10:59

La Policia Nacional d’Andorra ha constatat a través de diverses denúncies una possible estafa informàtica. Segons ha informat el cos policial, usuaris d’Internet estan rebent a les seves adreces electròniques missatges provenint de l'adreça support@intl.paypal.com.

En aquest correu, en anglès, es demana al client del sistema de pagament PayPal que per comprovar la seguretat del compte obert a l’empresa, introdueixi el nom d'usuari (username) i la contrasenya del compte (password). També se sol.licita que es confirmi la identitat com a membre de PayPal, accedint a un enllaç (link) que s'adjunta al mateix correu.

La Policia Nacional d’Andorra avisa que aquest procés és un intent d'estafa informàtica (phishing), ja que pretén obtenir les dades confidencials dels comptes dels usuaris de PayPal, amb la finalitat de poder efectuar disposicions o pagaments emprant les dades obtingudes.

L’STA ja ha pres les mesures oportunes.

Com a normes generals de seguretat, i optant pel principi de prudència, la manera més segura de no resultar estafat és no respondre mai a cap sol•licitud d'informació personal a través de correu electrònic. Cal recordar que les entitats o organismes mai sol•licitaran contrasenyes, números de targeta de crèdit o qualsevol altra mena d'informació personal per correu electrònic, ja que ells ja tenen les seves dades.

També cal dir que per accedir a les pàgines web, s'ha d’introduir l'adreça a la barra d'adreces del navegador, i mai accedir a traves d'enllaços adjunts a missatges de correu electrònic, ja que aquests ens poden adreçar a pàgines falses.

Per millorar la seguretat del nostre ordinador resulta de gran utilitat disposar de software de seguretat, com antivirus, firewalls, antispyware i antispam. Malgrat que aquests programes no ens poden garantir al 100% els atacs al nostre ordinador ens permetran una navegació més segura enfront de les amenaces ja conegudes. És important anar actualitzant aquests programes amb freqüència, per tal de disposar de les bases de dades més recents.

Cal evitar les cadenes de missatges en les que se'ns demana de reenviar un missatge amb presumptes fins humanitaris, o d'altres, ja que sovint l'únic que pretenen és obtenir el major número possible d'adreces electròniques, per després vendre-les o utilitzar-les per enviar correu spam.