Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Policia Municipal de la Seu obre 22 expedients en el marc de la campanya de control de tinença d'animals

La Policia Municipal de la Seu obre 22 expedients en el marc de la campanya de control de tinença d'animals

Els agents han realitzat un total de 40 identificacions a propietaris de gossos La vigilància s'accentua en certs espais i zones verdes identificades amb un cartell informatiu
Civisme-Cartells recollida excrements
22/11/2013 18:29

En els primers quinze dies de la campanya d'intensificació de control de tinença de gossos, la Policia Municipal de la Seu d'Urgell ja ha obert 22 expedients a propietaris de mascotes que han infringit la normativa municipal, la majoria per manca de documentació de l'animal o per no  tenir-los censats.

Els afectats tenen un termini de 10 dies per presentar davant la Policia Municipal els papers del gos o bé per regularitzar-lo. L'omissió d'aquest deure comportarà la sanció econòmica pertinent al propietari de l'animal en qüestió.

Els agents han realitzat un total de 40 identificacions en els espais públics i zones verdes on hi ha col·locats uns cartells informatius que remarquen que es tracta d'una àrea sotmesa a més vigilància policial envers els propietaris de gossos. Es vigila de forma especial els que no recullen els excrements dels seus animals o porten l'animal deslligat o sense morrió, en cas de ser catalogat com a raça potencialment perillosa.

Com anècdota, la Policia Municipal ha detectat una presumpta anomalia. Es tracta d'un propietari que ha utilitzat la llicència d'un gos perillós, que ja és mort, per a un altre exemplar nou i que encara no havia regularitzat.

Les sancions podran arribar fins als 300 euros

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va aprovar la setmana passada modificació de l'ordenança municipal de control i tinença d'animals per tal d'incrementar de forma notable les sancions interposades als propietaris de gossos que infringeixin la normativa.

Així, les sancions lleus (com pot ser no comunicar la defunció d’un animal, etc.) passen a ser d’entre 30 i 60 euros; les greus (com per exemple, no recollir les defecacions del gos) se situen a la franja dels 150 als 200 euros; i, finalment, les molt greus (com, entre d’altres, portar el gos deslligat o sense morrió -en cas de ser catalogat com a raça potencialment perillosa-, o la reincidència en les greus) s’apugen fins al límit màxim permès per la llei sancionadora, corresponent a una quantia d’entre 200 i 300 euros.

La Seu és casa teva. Cuida-la!

Recordem que aquesta acció s'emmarca en la segona fase de la campanya de civisme 'La Seu és casa teva. Cuida-la!', iniciada el passat mes de juliol, i que se centra en el saber gaudir dels parcs i jardins públics de la ciutat.