Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La presa d'Oliana tanca el 2008 amb unes reserves del 79%

La presa d'Oliana tanca el 2008 amb unes reserves del 79%

L'embassament té el doble de capacitat que ara fa un any, quan estava només al 38% De la seva part, Rialb es troba al 60 per cent i acumula 240 hectòmetres cúbics
Pantà d'Oliana (Presa)
30/12/2008 13:47

L’embassament d’Oliana arriba al final del 2008 amb unes reserves del 79%, una situació radicalment diferent en comparació amb la greu sequera d’ara fa un any.

Segons l'arxiu de dades de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, el desembre del 2007 Oliana estava amb una capacitat de només el 38 per cent. És a dir, menys de la meitat de l’aigua que acumula ara. La regularitat de les pluges a partir de la primavera ha permès capgirar la situació, afavorida a més a més per l'actual acumulació de neu a les muntanyes.

De la seva part, l’embassament de Rialb es troba actualment al 60%, una xifra alta tenint en compte la seva gran capacitat, de prop de 400 hectòmetres cúbics. Ara fa un any, la nova presa estava només al 5 per cent i encara no s’havia pogut omplir per fer les proves de càrrega.

La resta d’embassaments catalans també es troben en una bona situació i fins i tot estan millorant les reserves a l’Alt Empordà, la única comarca que encara es troba en una situació greu de sequera.