Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La presentació de 'Trossos de temps de La Seu de postguerra' obre el cicle Primavera de Lletres

La presentació de 'Trossos de temps de La Seu de postguerra' obre el cicle Primavera de Lletres

L'acte tindrà lloc aquest divendres, 15 de maig, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Sant Agustí. Hi seran presents els autors del llibre, Sol Gasch i Amadeu Gallart
Primavera de Lletres 2016
14/04/2016 18:15

La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell acull aquest divendres, 15 d’abril, a dos quarts de vuit del vespre, la presentació del llibre Trossos de temps de La Seu de postguerra, de Sol Gasch i Amadeu Gallart. L'acte anirà a càrrec dels autors de l'obra i de la periodista Marta Pujantell.

El nou volum publicat per Edicions Salòria fa una revisió de l’etapa de la postguerra a la capital alturgellenca durant la dictadura franquista. Gallart i Gasch hi destaquen aspectes ideològics i incideixen de forma especial en la manca de llibertat de pensament de l'època. En el pròleg, expliquen que la intenció ha estat "combinar una mica de costumisme amable, amb un punt d'ironia sobre nosaltres mateixos, amb drames ben profunds i concrets".

Així,  parlen de persones represaliades, el moviment del CAU i figures històriques com la de Pasqual Ingla i Joan Sansa, juntament amb qüestions com el paper de la dona, el futbol, la ràdio o, de forma especial, l'Institut Joan Brudieu.  "És important poder parlar de tot el que va passar amb normalitat", remarquen.

Amb la presentació d’aquest llibre, el Servei de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell obre el programa Primavera de Lletres, que engloba un total de sis presentacions literàries.

Novetat literàries

El Primavera de Lletres seguirà el pròxim dilluns, 18 d’abril, amb la videopresentació del llibre D’elles i d’altres hipèrboles, de Feliu Ferrer, a càrrec de Jordi Martin Faixes. Tindrà lloc a les vuit del vespre al web www.feliuferrer.cat i a www.facebook.com/feliuferrer.

El dimarts 19 d’abril està prevista la presentació del llibre pòstum ‘Allò era una altra cosa, de Carles Dalmau. Aquest llibre, publicat per l'Editorial Mesclant, serà presentat pel seu fill, Àngel Dalmau, i l'escriptor Isidre Domenjó, a les vuit del vespre, al Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Una altra activitat programada dins del Primavera de Lletres és la presentació i la inauguració de l’exposició de les obres originals de Fauna il·lustrada de l’Alt Urgell. L'acte es realitzarà el dimecres 20 d’abril, a les vuit del vespre, al vestíbul del Centre Cultural Les Monges de la Seu d’Urgell.

Una altra presentació que tindrà lloc a la capital de l’Alt Urgell és la del llibre Els ocells de La Seu, de Quim Minoves i Jordi Dalmau. L’obra, també de l'Editorial Mesclant, es presentarà el dijous 21 d’abril, a tres quarts de vuit del vespre, a la Sala La Immaculada.

Finalment, divendres 22 d’abril, vigília de la Diada de Sant Jordi, Bernat Gassull presentarà La maleïda. L’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto. L’acte tindrà lloc a les vuit del vespre a la sala la Immaculada.

La programació de Primavera de Lletres està coordinada pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Associació Llibre del Pirineu i Edicions Salòria.