Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La primera collita de poma ecològica de muntanya arribarà a les 16 tones

La primera collita de poma ecològica de muntanya arribarà a les 16 tones

La iniciativa 'Biolord' ja compta amb 12 socis del Solsonès, la Cerdanya i el Pallars
10/09/2014 12:26

L'Associació Agrària Ecològica de Muntanya -formada per 12 socis del Solsonès, la Cerdanya i el Pallars- ha començat la primera collita comercial de poma ecològica de muntanya. La iniciativa va néixer fa gairebé tres anys a la vall del Lord per "buscar una alternativa a la situació econòmica", segons ha detallat un dels seus impulsors, Josep Pintó. Ara, el projecte comença a donar els primers fruits i es preveu collir al voltant de 16 tones.

El primer any es van plantar dues hectàrees, el segon sis i enguany doblaran la superfície fins arribar a les 12. Segons comenta Pintó, es tracta d'una fruita "excepcional" perquè a la muntanya és on "desenvolupa millor les seves característiques organolèptiques".

Pintó assegura que el mercat 'bio' està creixent molt i "si ens comparem amb els països veïns anem molt endarrerits, tot i ser sociològicament similars". Per això, considera que "tot fa preveure que aquest mercat ha de pujar molt i aquí és on concentrarem els esforços". El seu objectiu és comercialitzar el producte al mateix preu que la poma dels Alps, que es troba a les botigues a un preu d'entre dos euros i dos euros amb vuitanta cèntims, mentre que la poma de Lleida es ven a la meitat de preu. Els productors volen abastir el mercat de proximitat i, d'aquesta manera, eliminar algun intermediari.

Un cop la plantació de pomeres estigui en ple rendiment, d'aquí a quatre anys, esperen arribar a una producció de 300 tones anuals. Segons Pintó, preveiem que a partir del quart any els números surtin "clarament positius". A més, l'empresari ha assegurat que al mercat hi ha "més demanda que oferta", ja que "al conjunt de l'Estat s'importen 200.000 quilos de pomes".