Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La reducció de la paga extra dels treballadors de l'Ajuntament de la Seu es destinarà a un pla de pensions

La reducció de la paga extra dels treballadors de l'Ajuntament de la Seu es destinarà a un pla de pensions

El consistori ha aprovat una retenció de crèdits que ascendeix a 183.000 euros L'acord, que dóna compliment a un decret del govern espanyol, ha comptat amb l'abstenció de Progrés i l'oposició d'ICV Els regidors del consistori renuncien també a la paga de Nadal, que s'utilitzarà per a polítiques d'ocupació
Bassella - Regants
30/10/2012 10:32

El ple municipal de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns una retenció de crèdits al pressupost de 183.000 euros vinculada a la supressió de la paga extra dels treballadors del mes de desembre de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. L'acord, que dóna compliment a un decret llei de l'Estat espanyol, va comptar amb el suport de l'equip de govern (CIU), ERC i el PP, mentre que el PSC-Progrés va abstenir-se i ICV hi va votar en contra.

El tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro, va recordar que l'aprovació d'aquesta mesura era necessària "més enllà del posicionament moral" per estar dins de la normativa legal. El polític urgellenc va puntualitzar també que l'estalvi "no es destinarà a amortització de préstecs, ni afectarà al tancament d'aquest any o al pressupost del 2013". Els diners es reservaran per a un pla de pensions del qual es beneficiaran els mateixos treballadors municipals.

En aquest sentit, el portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, tot i que va reconèixer que l'Ajuntament de la Seu ha de complir la llei, va lamentar la falta de coherència en la gestió de la crisi, "amb la qual s'està perjudicant els més febles". A més, Ordeig es va mostrar crític amb el fet que el pla de pensions futur servirà per capitalitzar els bancs "malgrat el paper negatiu que han tingut en l'actual conjuntura econòmica".

El més crític amb la reducció de la paga extra als treballadors de l'Ajuntament va ser el regidor d'ICV, Antoni Viñals, que s'hi va oposar i va lamentar la repercussió negativa que tindrà en les famílies afectades. L'ecosocialista urgellenc també va referir-se a les retallades i va manifestar que "encara estaríem a temps de prendre altres mesures que no afectin sempre els mateixos".

El representant d'ERC, Miquel Caminal, espera que "en un futur" Catalunya no hagi d'acatar els decrets llei del Govern central. El regidor del PP, Pere Millàs, va donar el vistiplau a l'acord.

Renúncia a la paga extra de desembre dels regidors

D'altra banda, el plenari municipal també va aprovar la decisió voluntària dels regidors amb dedicació exclusiva a l'Ajuntament de la Seu de renunciar a la seva paga extra del mes de desembre. Segons va informar l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, en aquest cas els diners es destinaran a polítiques d'ocupació a la ciutat. El plenari va donar el vistiplau a la proposta, excepte en el cas d'ICV, que va abstenir-se.

Sorteig dels membres de les meses electorals

El ple de l'Ajuntament de la Seu ha servit també per conèixer els membres de les meses electorals de les eleccions del pròxim 25 de novembre. El sorteig es va fer a través d'un sistema informàtic que comptava amb les dades del cens.