Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La reducció d'accidents de trànsit i de robatoris a domicilis, entre les prioritats dels Mossos d'Esquadra al Pirineu

La reducció d'accidents de trànsit i de robatoris a domicilis, entre les prioritats dels Mossos d'Esquadra al Pirineu

Dins del Dia de les Esquadres s'ha demanat més conscienciació davant l'augment de sinistres causats per l'ús del telèfon mòbil. En l'acte anual s'ha lliurat distincions a diversos agents per actuacions de mèrit
Dia de les Esquadres 2016
15/04/2016 18:55

La reducció d’accidents de trànsit i de robatoris a domicilis són les principals prioritats dels Mossos d’Esquadra per enguany. Així ho ha expressat l’intendent cap de la Regió Policial Pirineu Occidental, Ramon Calsina, en la celebració del Dia de les Esquadres, que ha tingut lloc aquest divendres al migdia a la Sala de Sant Domènec de la Seu d’Urgell.

Calsina ha lamentat que el 2015 ha estat “un molt mal any” en el balanç d’accidents de trànsit, ja que s’ha trencat la tendència a la baixa dels anys anteriors. Quant a les causes, des de la policia assenyalen al repunt del nombre de conductors que circulen havent consumit alcohol o drogues i, especialment, a les distraccions per l’ús del telèfon mòbil, ja sigui per consultar missatges, mirar internet o bé respondre a trucades. Sobre aquest punt, Calsina creu que això “ens ha de fer reaccionar com a societat” i que “les institucions públiques ho han de liderar, però ningú en pot quedar al marge”. Per això, ha indicat que s’han tornat a reforçar els controls i ha assegurat que, malgrat les molèsties que això pugui provocar, és preferible aquesta opció a la d’haver de lamentar més morts o ferits a la carretera.

En l’acte també s’ha esmentat la incorporació a la tasca policial de la lluita contra el terrorisme. Sobre aquest punt, des dels Mossos han destacat que, malgrat la distància, el Pirineu també hi juga un paper clau per la seva situació fronterera. Per això, el cap de la policia ha demanat comprensió als ciutadans “si observen que darrerament hi ha més controls, i amb agents més equipats”.

L’inspector en cap de l’ABP de l’Alt Urgell, Salvador Plens, ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu en l’acte i, alhora, ha elogiat la bona relació existent amb la Policia Municipal urgellenca. Plens ha destacat la importància de la coordinació entre els diferents cossos policials.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha destacat el fet que tant la Seu com l’Alt Pirineu registren unes taxes de fets delictius molt per sota de la mitjana catalana. Per Batalla, la seguretat és també un dels principals indicadors de qualitat de vida, que esdevé un punt a favor en l’objectiu de mantenir la població al territori.

La cloenda de l’acte ha estat a càrrec de la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, que ha agraït la feina que duen a terme els agents a la regió tot i la reducció de recursos dels darrers anys. Amorós també ha assegurat que els Mossos d’Esquadra són “una policia estimada” i representen “valors republicans” com ara la recerca de la justícia, la igualtat i el bé comú. La representant de la Generalitat també ha animat la policia a seguir lluitant contra problemes com ara la violència envers les dones i ha lamentat “profundament” el fet que en el darrer cas, aquest dijous mateix, hi hagués implicat un agent del cos. Amorós ha anunciat la posada en marxa al Pirineu d’un nou sistema d’avaluació de riscos per tal de prevenir millor possibles casos d’agressions.

En l’acte s’ha tingut un record per als policies morts durant els darrers mesos i, tal com és habitual, s’ha lliurat diverses distincions a agents i ciutadans per actuacions de mèrit relacionades amb la tasca dels Mossos d’Esquadra. L’acte ha comptat amb la col·laboració de l'agent de Tremp Josep Rius, que ha ofert una actuació en directe de guitarra elèctrica. A la jornada hi han assistit representants de la Guàrdia Civil, la Policia Municipal de la Seu i les Policies Nacionals espanyola, francesa i andorrana, entre d’altres.