Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La reserva de Boumort allibera nou exemplars de voltor negre

La reserva de Boumort allibera nou exemplars de voltor negre

L'acció arriba pocs dies després que es deixés anar tres individus més a la finca d'Alinyà Els animals han fet més d'un any d'aclimatació a l'espai natural pirinenc
Voltor
17/03/2009 16:44

Avui dimarts al matí s’han alliberat nou exemplars més de voltor negre a la Reserva Nacional de Caça de Boumort, a cavall entre el Pallars Jussà i l'Alt Urgell. És el segon alliberament que fa el Departament de Medi Ambient i Habitatge dins del programa de reintroducció del voltor negre, i arriba pocs dies després dels tres que s'han deixat anar a la finca alturgellenca d'Alinyà.

Aquests animals, procedents de centres de recuperació d’Extremadura i Madrid, estan des de fa més d’un any a la instal·lació d’aclimatació de fauna salvatge de la Reserva. Se'ls va anellar fa unes setmanes per poder-los tenir controlats en tot moment via satèl·lit. L’anellament es va fer gràcies al conveni de col·laboració que REE té signat amb GREFA.

Dels 9 exemplars, sis són mascles i tres són femelles. En total, hi ha 6 exemplars adults que ja han assolit la maduresa sexual i podrien començar a criar aquest any. Els tres exemplars restants són joves que iniciaran una etapa dispersiva fins que arribin a l'edat adulta i tornin a criar a Boumort, que és el que es preveu. Amb l’execució del projecte a Catalunya, es garantirà un corredor biològic de vital importància a escala europea, ja que hi ha poblacions de voltor negre al sud de França.

La Reserva de Boumort té una extensió de 13.097 hectàrees. A més a més de la serra de Boumort, abasta tot un seguit de serralades entre el Pallars Jussà i l'Alt Urgell, com ara les de Carreu, Cuberes, Taús i Batsacans, a més dels prats de Montanisell, la vall de Cabó i Noves de Segre.