Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La residència del Taller Claror estarà a punt al setembre

La residència del Taller Claror estarà a punt al setembre

Carles Vega ha visitat avui les obres, a la primera planta de l'edifici de l'Associació Pro Minusvàlids
Carles Vega, en la visita al Taller Claror
28/03/2008 11:54

La nova llar-residència de la Seu per a persones amb discapacitat intel•lectual està entrant a la recta final de les obres i estarà a punt el mes de setembre vinent. El director dels Serveis territorials d’Acció Social i Ciutadania a Lleida, Carles Vega, ha visitat les obres de construcció, que es duen a terme al primer pis de l’edifici que l’Associació Pro Minusvàlids de l’ Alt Urgell té a l’avinguda del Valira i que ja acull l’activitat diària del Taller Claror.

El pressupost de l’actuació és de poc més de 300.000 euros, dels quals el departament d’Acció Social i Ciutadania en subvenciona 200.000 i la resta van a càrrec de diverses entitats col•laboradores de la Seu d’Urgell.

Carles Vega ha constatat que la construcció ja està força avançada i preveu que les obres s’acabaran abans de l’estiu. Així, el delegat preveu que la residència entrarà en funcionament el setembre. Vega qualifica l’obra de “molt important i cabdal” ja que “la gent discapacitada intel.lectual de l’Alt Urgell es va fent gran, a les famílies els costa cada vegada més cuidar-los i hem d’anar pensant en el seu futur; i aquesta és una primera passa”.

En aquest sentit, Vega també ha anunciat la intenció del departament d’Acció Social de desenvolupar més el servei ocupacional i que el Taller Claror sigui també una entitat que doti la comarca de serveis. El delegat assegura que aquesta proposta no busca un rendiment econòmic sinó, sobretot, afavorir la inserció social en àmbits com ara la jardineria o el manteniment del mobiliari urbà.

Durant la visita a les obres, Carles Vega ha estat acompanyat per membres del taller Claror, encapçalats per Ramon Graell, president de l’Associació Pro Minusvàlids. Graell va detallar que la residència tindrà capacitat per a dotze usuaris, que considera “suficient per cobrir les necessitats dels propers anys de l’Alt Urgell i, si s’escau, de la Cerdanya”.

L’equipament, que es construeix a la primera planta de l’equipament del Centre ocupacional ja existent, permetrà una atenció individualitzada i una millora de qualitat de vida dels residents. Les obres es van iniciar el juliol de l'any passat.