Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La revista Cadí-Pedraforca dedica un monogràfic als bolets de l'Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya

La revista Cadí-Pedraforca dedica un monogràfic als bolets de l'Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya

La publicació també inclou una entrevista a la urgellenca Elvira Farràs
Cadí-Pedraforca
27/11/2008 11:48

La revista Cadí-Pedraforca dedica un monogràfic als bolets de l’Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya. El cinquè número de la publicació, que sortirà a la venda aquest divendres, dia 28 de novembre, ofereix un dossier central sobre els fongs de la zona i una guia amb les 45 espècies més populars.

Segons expliquen fonts de la revista, “les tres comarques de l’àmbit del Cadí-Pedraforca són de les zones del país més niuades de bolets, en qualitat i en quantitat”. És per aquest motiu que des de la publicació s’ha volgut tractar aquest món “des d’una perspectiva nostrada, que no localista, amb els entesos i els boletaires del nostre àmbit; gent que fa anys que fan negoci amb els bolets o altres que hi han dedicat hores d’estudi; i els que han fruït cuinant-los a partir d’alguna recepta de la padrina”.

La revista regala amb aquest número una guia-desplegable on hi ha les 45 espècies de bolets més populars de les comarques. Amb fotografies en color, explicació de la qualitat del bolet, la comestibilitat i les èpoques de l’any que més se’n pot trobar. Hi han intervingut Jaume Sañé i Josep Ballarà. El patrocini de la guia és de Túnel del Cadí.

Cadí-Pedrafroca també dedica, en aquest número, una entrevista a Elvira Farràs, una de les professores més estimades de l’Institut Joan Brudieu de La Seu d’Urgell. Així mateix, inclou un retrat de família a la masia centenària de Ferreres, d’Olvan. També publica extensos articles, com un de llengua, dedicat als verbs que es fan servir a la Cerdanya per anomenar la cúpula del bestiar de pagès.

En aquest número hi col•labora l’historiador, Antoni Segura, a més d’una quarantena de persones, entre els quals, hi ha: Albert Villaró, Roser Porta, Josep Ballarà, Dolors Clotet, Jordi Pasques, Enric Quílez, Marcel•lí Pascual, Manel Figuera, Marcel Fité, Carles Gascón, Guillem Lluch, Toni Mata, Queralt Solé, Lluís Guerrero, Benigne Rafart, Lluís Obiols, Emili Giménez, Marc Martínez, Dolors Tubau o Carles Pont, entre altres.

Els continguts de la revista “tenen la pretensió de recuperar i, sobretot, recordar les formes de viure, de treballar, de gaudir o de relacionar-se de la gent de l’àmbit del Cadí i el Pedraforca”.