Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La revista Ibix recull les aportacions al IXè Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs

La revista Ibix recull les aportacions al IXè Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs

La publicació, que es presenta aquest dissabte a Queralbs, inclou tres articles de membres de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell (Climent Miró, Oliver Vergés i Lluís Obiols)
Logo del Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs
01/02/2017 19:10

El proper dissabte, 4 de febrer, a les 19 hores, a la Casa de Núria de Queralbs (Ripollès), es presentarà el número 9 de la revista Ibix, que recull les aportacions al IXè Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs, que es va organitzar l'octubre de 2015 a Canillo, amb el títol "Contraban d'idees. Contagi, innovació i dissidència a través del Pirineu". L'acte comptarà amb les intervencions de Josep Santesmases, president de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i vicepresident segon de l'Institut Ramon Muntaner, i d'Àngels Mach, presidenta de la Societat Andorrana de Ciències.

La publicació inclou tres articles de membres de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell: Climent Miró i Tuset (L'adopcionisme, una excusa de domini polític i cultural dels carolingis sobre Septimània i la Marca Hispànica. El cas d'Urgell, 788-798), Oliver Vergés Pons (De la guerra territorial a la guerra religiosa. Els contactes transpirinencs entre Urgell i Roma i l'arribada de la idea de croada al món urgellenc del segle XI) i Lluís Obiols Perearnau (La vall de Querol al segle XVI: persones, mercaderies, idees i conflictes).

Cal destacar que durant la jornada també es presentarà també el Xè Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs, amb el tema "L'aprofitament dels recursos naturals als Pirineus". Es durà a terme a Queralbs el 29 i 30 de setembre i l'1 d'octubre. Ja s'ha establert els blocs temàtics, a més de les condicions d'inscripció i de presentació de comunicacions.