Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Ribagorça i la Noguera s'implicaran en el manteniment de la passarel·la de Mont-rebei

La Ribagorça i la Noguera s'implicaran en el manteniment de la passarel·la de Mont-rebei

Ambdues comarques vetllaran conjuntament per l'estat del pont penjant i cercaran el suport de les respectives institucions superiors. El pas està tancat des del novembre per problemes de seguretat
Senyal al pont penjant de Mont-rebei per advertir del risc de despreniments, l'estiu passat (Foto: ACN)
09/01/2019 18:20

Les comarques de la Noguera i la Ribagorça han acordat aquest dimecres, a Viacamp, signar un conveni per col·laborar en el manteniment i la conservació de la passarel·la de Mont-rebei. El document, que ara es començarà a redactar, també incorporarà un annex amb l'actuació per reparar aquesta infraestructura, que connecta els municipis d'Àger i Viacamp i que està tancada al públic des del novembre per problemes de seguretat, segons han explicat les presidentes de la Noguera, Concepció Cañadell, i del vessant aragonès de la Ribagorça, Lourdes Pena.

Els darrers temps havia estat la Ribagorça la que havia assumit pràcticament tot el manteniment de la infraestructura després de la dissolució del consorci del Montsec. Ara, la Noguera es compromet a buscar també finançament pel costat català, amb la prioritat de garantir la seguretat dels usuaris. Lourdes Pena ha dit a l'ACN que es fixen un objectiu de "màxims" per tal de poder tirar endavant el projecte més ambiciós tot i que, de moment, no volen establir un calendari ni tampoc parlar del cost que suposarà la reparació. Tot i això, han deixat clar que el cost l'assumiran a parts iguals entre Catalunya i l'Aragó.

A banda de trobar el finançament, ambdues comarques també es volen assegurar el compliment dels aspectes tècnics, tenint en compte que que Mont-rebei és un espai amb protecció natural i que hi habita una espècie protegida com és el trencalòs. Les diputacions de Lleida i Osca ja s'han compromès a col·laborar-hi i ara s'espera el suport dels governs català i aragonès.

Crida a un ús responsable del pont

La Noguera i la Ribagorça també s'han emplaçat, més endavant, a treballar en un altre conveni per definir els usos i preservar l'entorn de Mont-rebei. En aquest cas, volen comptar amb la implicació de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre.

En tot cas, a banda del vessant institucional, les dues presidentes comarcals han volgut aprofitar apel·lar també a la responsabilitat dels visitants perquè aquests facin un bon ús del pont penjant i evitin actituds que posin en risc la integritat tant d'ells mateixos com de la resta d'usuaris.