Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Ruta de les Formatgeries visita L'Oliva d'Oliana

La Ruta de les Formatgeries visita L'Oliva d'Oliana

Els participants podran conèixer de primera mà com es preparen els productes de la firma alturgellenca, creada l'any 2011. La sortida serà aquest diumenge vinent al matí des de l'Espai Ermengol
Visita a L'Oliva d'Oliana
19/09/2017 18:04

L’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell ha programat per aquest diumenge 24 de setembre una visita guiada a la formatgeria artesana alturgellenca L’Oliva, al municipi d’Oliana. El preu de la ruta té un cost de 2 euros per persona i inclou la visita guiada prèvia a la sortida que es realitza al mateix Museu de la Ciutat, amb la degustació dels formatges i mantega Cadí.

L'hora de trobada dels participants és a les 10 del matí a l'Espai Ermengol, i cap a 2/4 de 12 es desplaçaran a Oliana en cotxes particulars per començar a les 12 del migdia la visita a L'Oliva per conèixer de primera mà les seves instal·lacions. Es podrà degustar els productes de l'elaborador i es visitarà la nova granja de cabres.

Els  reserves per poder participar en aquesta nova ruta es poden fer al 973 351511 o per correu electrònic a reserves@turismeseu.com.

L'Oliva va posar-se en funcionament al 2011 de la mà d'un dels descendents de Ca l'Oliva, Arnau Quingles que, juntament amb l'Aina Vinyes va deixar l'activitat del disseny gràfic que tenien al barri barceloní de Sants per dedicar-se a l'elaboració de formatge de cabra. Actualment elaboren formatges de pasta tova i humida, i de textura, de mantegosa a cremosa, segons el punt de maduració (Lo Coscollet), el macerat en oli d'oliva suau i herbes aromàtiques (L'Orri), el de pasta tova arrebossat amb cendra alimentària (Lo Cendrat), el de llarga maduració amb fongs naturals, verds i blancs (Turp).

El primer formatge que van elaborar va ser el Rumbau de pasta premsada, seguint el típic serrat de cabra d'aspecte rústic, tot evocant les roques de l'entorn. També fan el rotllet fresc arrebossat amb herbes o sense i, finalment, el Brossat, el mató de tota la vida segons la tradició de la zona.