Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Sala la Cuina acull la mostra 'La Catedral dels Nens'

La Sala la Cuina acull la mostra 'La Catedral dels Nens'

L'exposició, organitzada per l'Escola Municipal d'Art i la Delegació del Pirineu del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a la Seu d'Urgell, s'ha dut a terme amb motiu de l'Any Puig i Cadafalch
Inauguració de l'exposició 'La Catedral dels Nens' (Foto: Delegació del Pirineu del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a la Seu)
07/06/2018 13:17

La Sala la Cuina del Centre Cultural Les Monges de la Seu d'Urgell acull des d'aquest dimarts, 5 de juny, l'exposició "La Catedral dels Nens". La mostra és la interpretació amb fang del temple urgellenc, realitzada per alumnes de l’Escola Municipal d’Art.

La iniciativa, organitzada de forma conjunta amb la Delegació del Pirineu del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, s'ha dut a terme amb motiu de l’Any Puig i Cadafalch. L'exposició romandrà oberta fins al 22 de juny. L'horari de visita és de dimarts a divendres de 17 a 21 h, i dissabtes de 10 a 14 hores.

La restauració de la Catedral de Santa Maria d'Urgell va partir d'un projecte de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch, que es va executar al llarg del segle XX, i que va “despullar” el temple dels afegits barrocs, convertint-lo en un edifici de fisonomia neoromànica.

Commemoració

L’Any Puig i Cadafalch commemora el 150è aniversari del seu naixement i els 100 anys com a president de la Mancomunitat de Catalunya. Puig i Cadafalch és una de les figures destacades de Catalunya com a arquitecte, urbanista, restaurador, historiador de l’art de projecció internacional, a més de polític durant el període 1917-1922 com a president de la Mancomunitat.

El seu llegat abasta des de les nombroses edificacions a Barcelona i el Maresme, restauracions com la de la Seu d'Ègara, el conjunt monumental de les esglésies de Terrassa, o l’impuls a les excavacions arqueològiques d’Empúries, fins als estudis de prestigi internacional en història de l’art i les classes a Barcelona, París i Harvard, entre d’altres.