Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Sala 'La Cuina' presenta l'exposició 'Collage', de Josep Roy

La Sala 'La Cuina' presenta l'exposició 'Collage', de Josep Roy

La mostra forma part del 5è Cicle d'Art Contemporani de la Seu. S'inaugura aquest dimarts a les 7 de la tarda i es podrà visitar fins al 28 d'agost
'Collage' (Josep Roy)
01/08/2016 17:56

Aquest dimarts dia 2, a les 7 de la tarda, la sala 'La Cuina' del centre cultural Les Monges inaugura l’exposició de Josep Roy titulada ‘Collage’. Aquesta és la segona mostra programada dins del cinquè Cicle d’Art Contemporani a la sala urgellenca. Es podrà visitar el 28 d’agost.

L’exposició comprèn una sèrie de collages realitzats a partir de l’any 2011 fins a l’actualitat, arran d’una estada de recerca artística al Centre d’Art Contemporani d’Essaouira (Marroc). El resultat d’aquesta experiència és una crònica plàstica de la realitat i societat vigent, que es materialitzà amb la formalització de diversos collages. D’aquesta manera, les peces presentades permeten reflectir la quotidianitat per mitjà d’elements trobats en l’ús el i consum ordinari, així com elements gràfics de diaris, revistes, i d’altres elements visuals que ens envolten en el dia a dia.

L’autor

Josep Roy és escultor, professor Titular d’Escultura del Departament d’Escultura, Facultat de Belles Arts, Universitat de Barcelona. Doctor en Belles Arts (1988). Ha impartit cursos d’Escultura Pública Contemporània així com workshops i seminaris a Universitats de tot el món.

Respecte a la seva activitat artística, participa en nombroses exposicions tan individuals com col·lectives, autor de projectes i escultures públiques realitzades tant en l’àmbit nacional com internacional. Per exemple, l’escultura pública, “Ones” a l’empresa Vior S.A. (Barcelona), “Jail tower” al Spanish Park de Gyeonggi (Corea) , “Sky viewpoint” - Mirador de cels - per l’ Espai Escultòric del Desert a Sant Lluís de Potosí (Mèxic) o “La bicicleta del meu pare” Fundació Collserola (Barcelona) com a més rellevants.

El cicle

 

Aquest estiu i tardor, l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha organitzat una nova temporada d'art contemporani, que enguany consta d’un total de quatre instal·lacions artístiques ben diferents. El cicle es va iniciar el passat mes de juliol i s’allargarà fins a l’octubre. La proposta apropa a urgellencs i visitants les expressions artístiques menys populars però més actuals. A més a més, Sandra March proposa activitats pedagògiques destinades a que els infants aprenguin a reflexionar i a participar del fet creatiu tot jugant i entenent cadascuna de les exposicions.

La propera exposició serà Traçades compartides, del pintor Salvador Albanell, que es podrà visitar del 2 al 30 de setembre. L'última cita serà la mostra de fotografia de fotografia Reflex endins, de Bernat Manresa, instal·lada del 6 al 30 d’octubre.