Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Salle La Seu d’Urgell implementarà el curs que ve un nou sistema d'ensenyament

La Salle La Seu d’Urgell implementarà el curs que ve un nou sistema d'ensenyament

El Nou Context d'Aprenentatge combina el treball per projectes amb les classes tradicionals. La nova metodologia s'aplicarà de forma progressiva als diferents nivells educatius
La Salle La Seu (Foto: La Salle La Seu)
04/03/2020 20:25

La Salle La Seu d’Urgell posarà en marxa a partir del curs vinent un sistema d’ensenyament i aprenentatge encarat a ajudar els infants i joves a adaptar-se a una societat canviant i cada vegada més exigent. La metodologia que s'aplicarà s’anomena Nou Context d’Aprenentatge (NCA), i ofereix un marc on es combina la versatilitat i la motivació del treball per projectes i la sistematització de les classes tradicionals, ara anomenades seminaris.

Per aprofitar al màxim aquesta metodologia pròpia, La Salle La Seu construirà el seu propi currículum, basat en les dimensions cognitiva, corporal i social, i en el qual se situarà l’alumne en el centre de l’aprenentatge, sense deixar de garantir un bon nivell curricular, però posant la mirada en l’evolució integral de la persona.

El currículum s’aplicarà en totes les etapes educatives a través de metodologies actives, com la gamificació, l’aprenentatge cooperatiu i el treball per projectes. El professorat es convertirà en un equip mediador entre l’alumnat i el coneixement.

Reunions informatives

La nova metodologia s'explicarà a les famílies de l’escola en diverses reunions informatives. També es presentarà en la propera jornada de portes obertes, prevista pel 21 de març (9.30 h Infantil; 10 h ESO i 11 h Primària).

L’NCA es començarà a aplicar el pròxim curs 2020-2021 a primer, segon i tercer de Primària, i, progressivament durant els següents cursos a la resta d’etapes educatives del centre.

La institució de La Salle està des de fa 300 anys al servei de l’educació d’infants i joves d’arreu del món. A Catalunya, La Salle compta amb 25 centres educatius que ofereixen des del primer cicle d’Educació Infantil fins a la Universitat. Els centres de La Salle es converteixen en escoles per a la vida "on ser, experimentar, crear, sentir, compartir i celebrar són tant importants com saber". En aquest model d’escola per a la vida, l’aprenentatge competencial fa que els alumnes puguin aplicar habilitats, coneixements i estratègies per a la resolució eficaç de problemes i situacions diverses.