Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La salut és l'eix vertebrador del Dia de la Dona Treballadora a l'Alt Urgell

La salut és l'eix vertebrador del Dia de la Dona Treballadora a l'Alt Urgell

Aquest dijous el programa inclou la representació de l'obra "Doble contra senzill", basada en una obra de Maria Barbal TAT Teatre organitza tallers de riure a la Seu, Oliana, Organyà i Coll de Nargó
Dia de la dona 2009 - Mireia Pellicer
04/03/2009 18:20

Amb un programa d’actes ampli i divers, en el qual la salut serà un dels temes centrals, l’Alt Urgell es disposa a commemorar, al llarg de tota una setmana, el Dia Internacional de la Dona Treballadora. El programa l’ha presentat aquest matí Mireia Pellicer, consellera comarcal de Polítiques d’Igualtat i regidora de la mateixa àrea a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Pellicer ha destacat que aquest és l’any en què s’apleguen més actes entorn de la Dia de la Dona i, en aquest sentit, ha citat les diverses exposicions programades, les taules rodones i els debats, les activitats esportives i els tallers i representacions teatrals. Tot plegat, amb l’objectiu d’assolir la participació activa de les dones de la comarca i, al mateix temps, perquè el conjunt de la societat alturgellenca visualitzi el rol de la dona en els temps actuals.

Tres exposicions simultànies mostraran el món femení des de diversos prismes. D’una banda, al Palau d’Esports es podrà visitar la mostra “Dones de muntanya”. Aquesta exposició pretén reconèixer els mèrits de les primeres dones que van iniciar-se en la pràctica d'esports considerats fins aleshores propis d'homes. D’altra banda, al Centre Cívic El Passeig estarà oberta al públic, del 7 al 22 de març, l’exposició “La silla de la reina”, de Sandra March. Es tracta d’una sèrie de cadiretes disfressades de dones reals, històriques, més o menys rellevants, de diferents ètnies i cultures. La tercera de les exposions és la que mostra les obres participants al concurs de cartells del Dia de la Dona i que estarà instal•lada al Centre Cívic L’Escorxador.

“Dona i salut” és el tema de la taula rodona que tindrà lloc dissabte vinent, a les vuit del vespre, al Centre Cívic el Passeig i que comptarà amb la participació de la doctora Neus Albanell, l’esportista professional Chari Andújar i la psicòloga Marta Sentenach. Un altre debat es el que es farà el mateix dissabte al matí a Ràdio Seu amb representants de les associacions de dones i de les administracions públiques locals i comarcals. Diumenge, de 6 a 10 del vespre, el Palau d’Esports de la Seu serà l’escenari de la jornada “Fes bategar el cor en femení”, on les participants podran fer un tast de diferents disciplines esportives.

El teatre tindrà un doble vessant. Per una part, s’ha programat per dijous, a les 10 de la nit al teatre Guiu, la representació de l’obra “Doble contra senzill”, creada a partir del llibre “Ulleres de sol” de Maria Barbal. Per una altra banda, TAT Tallers i Accions de Teatre organitza tallers de riure a la Seu d’Urgell, Oliana, Organyà i Coll de Nargó. Un altre dels actes vinculats al Dia de la Dona és el premi Lletres de Dones, les bases del qual es presentaran aquest dissabte. També dissabte tindrà lloc el Sopar de Dones, a l’hotel Andria. Els actes són organitzats per l’Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.