Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La segona edició de Gastropirineus, el 27 i 28 de novembre a la Cerdanya

La segona edició de Gastropirineus, el 27 i 28 de novembre a la Cerdanya

Puigcerdà i Alp acolliran enguany l'esdeveniment, amb la participació entre d'altres de Cal Serni de Calbinyà. L'objectiu és contribuir a consolidar una marca de qualitat de la cuina de les comarques de muntanya
Presentació de Gastropirineus 2017
14/11/2017 13:55

La segona edició de Gastropirineus se celebrarà els propers dies 27 i 28 de novembre a Puigcerdà i Alp. Aquest dilluns s'ha presentat a la capital cerdana la nova cita de l'esdeveniment, que es va estrenar l'any passat a la Seu d'Urgell i que té l'objectiu d'ajudar a consolidar una marca de qualitat de la cuina de les comarques de muntanya. S'hi espera la participació d'uns 250 inscrits.

Tot seguint el format endegat al 2016, al llarg de dos dies alguns dels cuiners més reconeguts del Pirineu català presentaran les seves propostes al públic especialitzat i a professionals relacionats amb l'hostaleria i la restauració en general. A més a més, els assistents tindran l'opció de fer tastos gastronòmics proposats pels xefs. Al Palau d'Esports i Congressos d'Alp hi haurà instal·lats més de 25 estands que representen 220 empreses vinculades al sector.

L'Alt Urgell hi estarà representat el dia 27 a la tarda mitjançant el restaurant Cal Serni de Calbinyà, que dirigeix Josep Maria Troguet, en una sessió sobre cuina amb formatge DOP de l'Alt Urgell i la Cerdanya, conjuntament amb el restaurant Ca la Núria de Bellver. Després d'aquest taller, al vespre es durà a terme per segon any el 'Sopar amb Estrelles', preparat per xefs de muntanya amb estrella Michelin. L'elaboració de l'àpat, a l'Hotel del Prado, serà a càrrec dels restaurants Les Cols (Olot), La Boscana (Bellvís), Manel (Andorra la Vella), Mínim's (Andorra la Vella) i La Chaumière (Font-romeu), juntament amb el col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya i la Pastisseria Cerdanya de Puigcerdà.

A més a més, Josep Maria Troguet també participarà dilluns mateix al matí en una demostració de cuina en directe, en representació de la Borda Raubert de la Massana. Troguet compartirà espai amb Sergi Roca (Restaurant Equilibri, Navata), Joel Castanyé (La Boscana) i Jean-Luc Planes (Restaurant Planes, Sallagosa). En aquest sentit, enguany Gastropirineus aposta per ampliar el seu àmbit d'actuació, amb la incorporació d'inscrits i ponents de Catalunya Nord i d'Andorra. Al migdia, entre d'altres activitats, es parlarà de cuina i esport amb l'atleta i biòloga Emma Roca, membre dels GRAE del Parc de Bombers de la Seu. De la seva part, Pep Nogué presentarà els productes de la marca Girona Excel·lent.

Nova sessió amb Nandu Jubany

El congrés també comptarà novament amb cuiners de prestigi de fora del Pirineu. La jornada de dimarts dia 28 arrencarà amb un esmorzar de muntanya, presentat per Jaume Fàbrega, i continuarà amb una sessió de cuina en directe del reconegut xef Nandu Jubany, que enguany torna a col·laborar amb Gastropirineus. A banda del Restaurant Jubany (1 Estrella Michelin), l'emprenedor osonenc també dirigeix projectes com ara el restaurant Petit Comitè, a Barcelona, i la cuina de l'Sport Hotel Hermitage de Soldeu. Tot seguit es farà un taller de bolets amb Enric Gràcia, micòleg i també alcalde de Planoles.

Al migdia es farà una presentació de la carn de la DOP Vedella dels Pirineus Catalans i de la carn de poltre. Les sessions es completaran amb demostracions de cuina de xai i de creativitat amb Francesc Rovira, xef amb estrella Michelin.