Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La selectivitat d'enguany es podrà fer a Tremp i Vielha

La selectivitat d'enguany es podrà fer a Tremp i Vielha

Les dues poblacions, juntament amb Tàrrega, s'afegeixen a Lleida i la Seu d'Urgell com a espais supervisats per la UdL per fer les PAU. L'objectiu és reduir el risc de contagi per a estudiants i examinadors
Proves de la selectivitat 2019 a la Seu d'Urgell (Arxiu)
22/06/2020 15:50

La selectivitat d'enguany, prevista per als dies 7, 8, 9 i 10 de juliol, es podrà fer per primera vegada a Tremp i a Vielha. La Universitat de Lleida ha anunciat que les dues poblacions pirinenques s'incorporaran als espais habilitats per examinar-se de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), mentre que a la regió sanitària de Lleida, com a novetat hi haurà la possibilitat de fer-ho a Tàrrega.

Aquestes ciutats se sumen a Lleida, que antigament era on feien els exàmens tots els alumnes de la demarcació, i a la Seu d'Urgell, que des de fa més d'una dècada ha acollit els estudiants de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars Sobirà. L'objectiu d'aquesta major descentralització per part de la Universitat de Lleida -supervisor de les PAU a la demarcació- és tant facilitar que els alumnes es puguin examinar més a prop de casa seva com, ara, reduir els riscos de contagi per coronavirus, mitjançant l'establiment de grups més reduïts, segons ha explicat el coordinador de les PAU a la UdL, Xavier Carrera. Així, per als 2.200 estudiants que es preveu que facin la selectivitat enguany al territori (176 més que al 2019), aquesta vegada hi haurà un total de 13 tribunals; és a dir, 5 més que l'any passat.

D'aquesta manera, es preveu que enguany el Centre Cultural Les Monges, a la Seu, aculli els alumnes de l'Alt Urgell i la Cerdanya, mentre que els del Pallars Sobirà podran examinar-se a Tremp. Les mesures de seguretat per evitar la propagació de la COVID-19, aprovades pel Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT), estan pensades per reduir, tant com sigui possible, la transmissió del virus entre tots els col·lectius implicats en les proves (alumnat, professorat i personal de suport). Giren al voltant de quatre eixos: no presentar-se al centre assignat en cas de tenir símptomes compatibles amb la COVID-19 o estar en situació de quarantena domiciliària, respectar la distància de seguretat interpersonal de dos metres radials, ús obligatori de mascareta i intensificar la higiene de mans, a banda de les mesures de neteja i desinfecció.

En el cas de la ciutat de Lleida, la selectivitat es desenvoluparà repartit en quatre campus: els del Rectorat, Cappont, Ciències de la Salut i Agrònoms. Xavier Carrera considera "molt important, per solidaritat i responsabilitat social, que totes les persones implicades en les proves d'accés a la universitat compleixin totes les mesures de prevenció que indiquin els responsables dels tribunals, malgrat les molèsties personals que aquesta situació excepcional d'emergència pugui causar".

Neteja de mans i aules amb ventilació natural

Serà obligatori l'ús de mascareta en tot moment a l'interior del centre docent. En accedir al centre i a les aules, i també en sortir-ne, tothom s'haurà de fregar les mans amb solució hidroalcohòlica, i cada vegada que s'intercanviï un paper o qualsevol objecte amb una altra persona. L'alumnat no podrà intercanviar estris d'escriure ni cap altre material. Es faran servir preferentment les aules que disposin de ventilació natural, i durant l'examen es procurarà mantenir les finestres obertes. La distància interpersonal de seguretat de dos metres radials farà que l'ocupació d'aules sigui entre una sisena i una cinquena part de la seua capacitat real. Les zones d'espera i descans se situaran preferentment a l'exterior o en espais oberts, evitant les aglomeracions.

A nivell de tot Catalunya, un total de 40.067 alumnes s'ha inscrit en la convocatòria ordinària de les PAU, un 15,96% que l'any 2019. Hi haurà més de 210 tribunals, repartits en més de 140 centres tant de campus universitaris com centres de batxillerat. Les proves mobilitzaran més de 45.000 persones entre estudiants, professors i personal de suport.