Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La selectivitat s'allargarà un dia més per complir amb les mesures sanitàries

La selectivitat s'allargarà un dia més per complir amb les mesures sanitàries

Obert fins al 15 de juny el termini de matriculació per a la convocatòria ordinària de les PAU. Educació veu amb bons ulls que els alumnes aranesos puguin fer les proves a l'Aran. Les PAP i la prova d'accés per a majors de 25 i 45 també s'endarrereixen
Selectivitat a la Seu (Foto d'arxiu)
18/05/2020 17:20

La selectivitat s'allargarà un dia més per complir amb les mesures sanitàries recomanades. Serà finalment els dies 7, 8, 9 i 10 de juliol, amb la possibilitat d'ubicar-la en universitats i centres de secundària. La decisió de dur a terme les proves en un termini de quatres dies respon a la necessitat de fer una nova distribució de les franges horàries. Pròximament es farà públic l’horari dels exàmens.

D'altra banda, les proves per accedir als graus d'Educació Infantil i Primària (PAP) s'endarrereixen i es faran entre l'11 i el 16 de juliol. La prova d'accés per a més grans de 25 i 45 anys també canvia de data i s'ha programat el 18 de juliol.

La definició del nou mapa geogràfic i territorial de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) 2020, en el qual s’hi està treballant, no es traduirà en què que cada alumne s’examini en el centre on cursa batxillerat, sinó que es treballa en una nova distribució de l’alumnat prioritzant criteris de proximitat per reduir els desplaçaments, tant d’alumnat com de professorat.

Termini de matriculació obert

D’altra banda, des de divendres està obert el termini de matriculació a la convocatòria ordinària de la selectivitat, que es perllonga fins al 15 de juny inclòs. Aquest termini serà excepcionalment el mateix per a l'alumnat de matrícula lliure que per als de segon de Batxillerat i per als de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS). El procés de matriculació es fa al portal d’accés a la universitat.

Selectivitat a l'Aran

En un altre ordre de coses, el Conselh Generau d'Aran ha demanat als Serveis Territorials d'Educació a Lleida que els alumnes aranesos puguin fer les PAU a l'Aran per evitar desplaçaments de l'alumnat a Lleida i la despesa econòmica que això suposa per a les seves famílies. Segons ha comunicat el Govern aranès, el director dels Serveis Territorials d'Educació a Lleida, Carles Vega, ha vist amb bons ulls aquesta petició i s'ha compromès a fer-la arribar a la Secretaria d'Universitats i Recerca. Vega ha manifestat que la petició li sembla "justa" per la distància que separa la Val d'Aran de Lleida, "en un moment d'emergència sanitària". A més, ha destacat que l'Aran "és un territori amb autogovern i llengua, identitat i cultura pròpies".

El síndic d'Aran, Francés Boya, ha celebrat la predisposició d'Educació i ha afirmat que "s'està treballant perquè els joves puguin realitzar les PAU a l'Institut d'Aran per a evitar els màxims riscos possibles", tenint en compte la crisi sanitària i social provocada pel coronavirus.