Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La sequera i forts vents de tramuntana i mestral augmenten el risc d'incendi

La sequera i forts vents de tramuntana i mestral augmenten el risc d'incendi

L'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà són comarques afectades parcialment pel canvi de temps D'altra banda, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu per demà nevades al Pirineu. Consulta les dades a la seva plana web
Mapa de risc d'incendis
03/03/2008 18:22

El Departament de Medi Ambient i Habitatge informa que a partir de demà, 4 de març i fins divendres, dia 7, les previsions indiquen un increment del risc d’incendi forestal motivat un canvi en el temps que vindrà donat per forts vents de tramuntana i mestral. Com a conseqüència de la sequera acumulada, el risc serà bastant generalitzat, excepte a les comarques que rebin precipitacions apreciables. Donada la situació, cal aturar les cremes que es duguin a terme a pardir d’avui en els terrenys forestals i la franja de 500 metres que els envolta.

Comarques d’afectació principal:
Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Penedès, Berguedà, Conca de Barberà, Garraf, Garrigues, Garrotxa, Gironès, Noguera, Osona, Pla de l’Estany, Priorat, Ribera d’Ebre, Ripollès, Segarra, Segrià, Selva, Solsonès, Tarragonès, Terra Alta i Urgell.

Comarques d’afectació parcial:
Alt Urgell, Alta Ribagorça, Baix Llobregat, Barcelonès, Cerdanya, Maresme, Montsià, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d’Urgell, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Com a conseqüència d’aquesta situació meteorològica, la Direcció General del Medi Natural activa a partir d’avui el Pla Alfa en els nivells 1 o 2 a la major part de les comarques catalanes. El mapa del Pla Alfa es pot consultar a l’adreça següent:
http://mediambient.gencat.net/cat/el_medi/incendis/mapa_pla_alfa.jsp

L’activació del Pla Alfa implica el desplegament dels efectius de la Direcció General del Medi Natural. Aquest Pla té 4 nivells: el nivell 0 és la situació normal de treball dels efectius; el nivell 1 implica la vigilància prioritària d’incendis forestals; el nivell 2, la vigilància exclusiva d’incendis forestals, i, finalment, el nivell 3 restringeix l’accés a massissos forestals.