Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Setmana Bio 2016 ofereix visites a elaboradors ecològics locals

La Setmana Bio 2016 ofereix visites a elaboradors ecològics locals

La iniciativa vol donar a conèixer la producció feta amb aliments i mètodes de qualitat, respectuosos amb l'entorn i la salut. Les activitats es fan des d'aquest divendres i fins al 29 de maig
Setmana Bio 2016
19/05/2016 17:35

La Setmana Bio arriba a la quarta edició i, com en ocasions anteriors, el programa conté diversos tipus d’activitats, com ara visites guiades a finques, granges i empreses de productors ecològics, xerrades divulgatives, promocions gastronòmiques i comercials. Les propostes a l'Alt Urgell i Cerdanya es duran a terme del 20 al 29 de maig, amb la coordinació del departament d'Agricultura.

L’interès pels productes ecològics va creixent arreu d’Europa i del món, cada cop hi ha més consumidors que hi estan interessats en els sistemes utilitzen substàncies i processos naturals, amb aliments d’alta qualitat que no danyin el medi ambient ni la salut humana.

Amb l’objectiu de promocionar-los i donar-los a conèixer, el Departament d’Agricultura va crear, l’any 2013, la Setmana Bio per a l’alimentació ecològica, com a marca pensada per a agrupar sota un sol paraigües totes aquelles actuacions programades per qualsevol persona, entitat o agent promotor que encaixi amb amb aquest objectiu comú.

Activitats a l'Alt Urgell i Cerdanya

A l'Alt Urgell, la primera activitat serà aquest dissabte al matí, des de 2/4 d'11, amb una visita guiada a l'explotació de pollastres Ecogall, d'Ansovell. Dimarts vinent, dia 24, l'Espai Ermengol de la Seu oferirà una xerrada divulgativa sobre l'estat de la producció ecològica a la comarca, en base al Baròmetre 2015 de percepció i consum.

El 27 de maig, el restaurant Paisatges proposa un sopar-col·loqui sobre aquesta temàtica, a partir de les 8 del vespre. Finalment, dissabte dia 28, al matí (des de 2/4 d'11) es podrà fer una visita guiada als camps d'espígol i l'obrador de productes de cosmètica natural de Cal Margarit, a Montant de Tost. I el mateix dia, de les 6 a les 8 de la tarda, també es podrà visitar l'explotació ramadera de Ca l'Andreu, a Alàs.

Pel que fa a Cerdanya, Aquest divendres a les 8 del vespre es farà un sopar-col·loqui amb productes KM 0, al càmping de Prullans. Dissabte a la tarda es podrà visitar l'explotació de vedella de Cal Calsot, a Montellà; i diumenge al matí, la granja de gallines ponedores i vedells de Cal Grauet, a Saga.

Dimecres vinent, dia 25, a 2/4 de 9 del vespre al Centre Cívic Escoles Velles de Bellver, es presentarà els resultats del Baròmetre 2015 relatius a la comarca. El mateix acte es repetirà el dia 26, a la mateixa hora, a la Biblioteca Comtat de Cerdanya, a Puigcerdà. L'últim acte, el dia 29 al matí, serà una visita guiada a la finca Mig Vi, a Lles.

Totes les persones interessades a participar en alguna de les activitats programades, es poden inscriure al web oficial de l'esdeveniment (http://pae.gencat.cat/setmanabio).